Volvo EX30

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo θα έχουν πρόσβαση σε 12.000 Superchargers Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό, καθώς η Volvo Cars υιοθετεί το Βορειοαμερικανικό Πρότυπο Φόρτισης.

Ως μέρος του στόχου της Volvo Cars να καταστεί κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030, η εταιρεία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που υπέγραψε συμφωνία με την Tesla, παρέχοντας στους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo πρόσβαση στο τεράστιο δίκτυο Superchargers της Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.

Tα μελλοντικά αυτοκίνητα Volvo, ξεκινώντας από το 2025, θα είναι εξοπλισμένα με τη θύρα φόρτισης των προτύπων φόρτισης της Βόρειας Αμερικής (NACS) στην περιοχή. Η συμφωνία παρέχει στους οδηγούς της Volvo πρόσβαση σε 12.000 νέα σημεία γρήγορης φόρτισης, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς η Tesla συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο Supercharger της στην περιοχή.

Αυτά τα νέα σημεία φόρτισης προστίθενται σε δεκάδες χιλιάδες σημεία γρήγορης φόρτισης στα οποία έχουν πρόσβαση οι οδηγοί Volvo.

«Στο πλαίσιο της πορείας μας να καταστούμε αμιγώς ηλεκτρικοί μέχρι το 2030, θέλουμε να κάνουμε τη ζωή με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο εύκολη», δήλωσε ο Jim Rowan, CEO της Volvo Cars. «Ένας σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας για τους περισσότερους ανθρώπους ώστε να στραφούν στην ηλεκτρική οδήγηση –βασικό βήμα για να γίνουν οι μεταφορές πιο βιώσιμες– είναι η πρόσβαση σε εύκολη και βολική υποδομή φόρτισης. Σήμερα, με αυτήν τη συμφωνία, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την άρση αυτού του εμποδίου για τους οδηγούς της Volvo στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό».

Οι οδηγοί της τρέχουσας σειράς αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo Cars, από τα XC40 και C40 Recharge έως τα πρόσφατα παρουσιασθέντα EX30 και EX90, θα μπορούν να βρίσκουν σημεία φόρτισης μέσω της εφαρμογής Volvo Cars και αναμένεται να μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο Superchargers με προσαρμογέα από το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Οι οδηγοί μελλοντικών αυτοκινήτων Volvo εξοπλισμένων με τη θύρα φόρτισης NACS που επιθυμούν να συνεχίσουν τη φόρτιση στο Σύστημα Συνδυασμένης Φόρτισης (CCS) θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν με έναν προσαρμογέα που θα παρέχεται από τη Volvo Cars.

Με την εφαρμογή Volvo Cars, οι οδηγοί Volvo στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά θα μπορούν να βρουν δεκάδες χιλιάδες δημόσιους σταθμούς φόρτισης, να λάβουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη διαθεσιμότητα των φορτιστών και να πληρώσουν για τη φόρτισή τους μέσω μιας και μόνο διεπαφής.

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές στην Εκτελεστική Επιτροπή της Nissan
Επόμενο άρθροBoat στην Μύκονο – Nέα πρωτοποριακή υπηρεσία Uber