Makoto Uchida, πρόεδρος και CEO Nissan Motor

Η Nissan Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε αλλαγές στην Εκτελεστική Επιτροπή της, μετά την αποχώρηση του Chief Operating Officer, Ashwani Gupta, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2023.

«Σε ανταπόκριση στις συνεχώς εξελισσόμενες συνθήκες της αγοράς, θα εισαγάγουμε μια πιο επίπεδη και ευέλικτη ηγετική δομή, η οποία θα ενδυναμώσει περαιτέρω την περιφερειακή και λειτουργική ηγεσία. Η νέα εκτελεστική επιτροπή θα εργάζεται ως μια συνεκτική ομάδα για να επιταχύνει την πρόοδο του Nissan NEXT στο τελευταίο έτος παράδοσης και να διαμορφώσει το επόμενο μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης της Nissan», δήλωσε ο Makoto Uchida, πρόεδρος και CEO.

Με αυτήν την αλλαγή, οι πρόεδροι των περιφερειακών επιτροπών διοίκησης (MC), Guillaume Cartier, ανώτερος αντιπρόεδρος (SVP), MC AMIEO (Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία), Jérémie Papin, SVP, MC Αμερικής και ο Shohei Yamazaki, SVP, MC Κίνας θα αποτελούν μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και θα αναφέρονται απευθείας στον Makoto Uchida.

Επιπλέον, ο Ivan Espinosa, SVP Global Product Planning και Global Program Management θα είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και θα επεκτείνει το πεδίο ευθύνης του για να συμπεριλάβει τον Παγκόσμιο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Ο κ. Espinosa θα αναφέρεται, επίσης, στον CEO.

Ακόμα, υπάρχοντα μέλη στην εκτελεστική επιτροπή της Nissan θα επεκτείνουν το πεδίο ευθύνης τους και θα αναφέρονται στον Makoto Uchida:

  • Ο Asako Hoshino, EVP και Πρόεδρος της MC Ιαπωνίας-ASEAN που επιβλέπει σε παγκόσμιο επίπεδο το Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις, την Εμπειρία Πελατών και την INFINITI, θα προσθέσει τις υπηρεσίες μετά την πώληση στο πεδίο ευθύνης του.
  • Ο Hideyuki Sakamoto, EVP, Manufacturing και SCM, θα προσθέσει την ευθύνη των αγορών.
  • Ο Stephen Ma, Οικονομικός Διευθυντής (CFO) που επιβλέπει τα Οικονομικά, τον Έλεγχο, τις εξαγορές και συγχωνεύσεις, τους φόρους και του δασμούς, το παγκόσμιο IS/IT, τις σχέσεις με τους επενδυτές, θα προσθέσει το Operations Performance ως νέο τομέα ευθύνης.
  • Ο Kunio Nakaguro, EVP, R&D, θα συνεχίσει με τους υπάρχοντες τομείς ευθύνης του.

Όλα τα άλλα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής θα διατηρήσουν το πεδίο ευθύνης και αναφορών τους.

Η Nissan Motor πραγματοποίησε την 124η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της στις 27 Ιουνίου στα διεθνή κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ιαπωνία. Στη συνέλευση, οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση της εταιρείας για διανομή πλεονάσματος και εκλογή δέκα συμβούλων λόγω της λήξης της θητείας όλων των διευθυντών.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν από τους μετόχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, περιλαμβάνονταν τα ακόλουθα:

  • Προσέγγιση αγωγής από τον Carlos Ghosn
  • Πρόβλεψη για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας της Συμμαχίας (Renault-Nissan- Mitsubishi)
  • Βάση αποζημίωσης διευθυντή και διοίκησης
  • Οικονομική στήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη ημιαγωγών
  • Κατάσταση ανάπτυξης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης
  • Εκτίμηση της διοίκησης για αστάθεια στη διακυβέρνηση και μείωση της τιμής της μετοχής
  • Κατάσταση ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων
  • Βιώσιμη επιχειρηματική δομή για την αντιμετώπιση γεωπολιτικών κινδύνων

Φωτογραφία: Nissan

Προηγούμενο άρθροΗ Ford παρουσιάζει τη νέα Mustang GT4 στο Spa
Επόμενο άρθροΗ Volvo θα φορτίζει σε Superchargers Tesla