Η Volvo Group Venture Capital AB, θυγατρική της Volvo Group, ανακοίνωσε ότι επενδύει στην Momentum Dynamics Inc – μια κορυφαία εταιρεία ασύρματης φόρτισης υψηλής ισχύος για ηλεκτρικά οχήματα.

Η Momentum Dynamics είναι μια εταιρεία με έδρα τη Φιλαδέλφεια, που αναπτύσσει και εμπορεύεται επαγωγική φόρτιση υψηλής ισχύος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις μεταφορές, ειδικά για εμπορικά ηλεκτρικά, αυτόνομα και συνδεδεμένα οχήματα.

“Η τεχνολογία της Momentum Dynamics στην επαγωγική αμφίδρομη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας και πληροφοριών με ασφάλεια στον αέρα, το νερό και τον πάγο, ταιριάζει στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν οι πελάτες μας. Η φόρτιση υψηλής ισχύος μέχρι 300 kW για φορτηγά, λεωφορεία, εξοπλισμό κατασκευών, βιομηχανικές και θαλάσσιες εφαρμογές θα υποστηρίξει την ηλεκτροκίνητη μετάβαση”, δήλωσε ο Per Adamsson, Αντιπρόεδρος της Volvo Group Venture Capital.

Η ασύρματη ηλεκτρική φόρτιση επιτρέπει σε οποιοδήποτε τύπο οχήματος να συνδέεται αυτόματα και χωρίς επίβλεψη στο ηλεκτρικό δίκτυο χωρίς τη χρήση καλωδίων. Χωρίς την ανάγκη ενός οδηγού να συνδέσει το όχημά του σε ένα σταθμό φόρτισης, μπορεί να υπάρξει συχνά και ευκαιριακά αυτόματη και αμφίδρομη “ηλεκτρική τροφοδοσία” – ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματική χρήση της ισχύος της μπαταρίας, μεγαλύτερη διάρκεια οδήγησης και βελτιωμένος χρόνο λειτουργίας.

Η Momentum Dynamics διεξάγει δοκιμές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική τόσο με τους στόλους όσο και με τους κατασκευαστές οχημάτων, λεωφορείων, φορτηγών και τρένων.

“Στον όμιλο Volvo ενισχύουμε τις ικανότητες και τις γνώσεις μας σχετικά με τη φόρτιση και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στο οικοσύστημα των ηλεκτρικών μεταφορών και τον ενεργειακό εφοδιασμό. Θεωρούμε την εταιρική σχέση, τη συνεργασία και τις επενδύσεις ως την πορεία προς τα εμπρός σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον”, δήλωσε ο Stefan Söderling, Διευθυντής Επενδύσεων στη Volvo Group Venture Capital.

Η Volvo Group Venture Capital συνεχίζει να αναζητά νέες επενδύσεις με καινοτόμες και επιχειρήσεις που μπορούν υποστηρίξουν τις δραστηριότητες του Ομίλου και τον μετασχηματισμό του, κυρίως στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, των αυτόνομων οχημάτων και της συνδεσιμότητας. Με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων, η Volvo Group Venture Capital επενδύει σε εταιρείες που οδηγούν σε προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις στις αγορές μεταφορών και υποδομών.

Η συναλλαγή δεν έχει σημαντική επίδραση στην κερδοφορία ή την οικονομική θέση της Volvo Group.

Φωτογραφία: Volvo

Προηγούμενο άρθροTo Ducato “Best Motorhome Base of the Year” για 12η χρονιά!
Επόμενο άρθροΚαμπάνια για τα 120 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων Opel