Η Volvo Group Venture Capital AB έχει επενδύσει στην Upstream Security, μια από τις κορυφαίες ισραηλινές εταιρείες ασφάλειας κυβερνοχώρου στον τομέα των συστημάτων αυτοκινήτων. Η επένδυση θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη συστημάτων για την προστασία των συνδεδεμένων οχημάτων μετά την εισαγωγή τεχνολογιών με βάση τα δεδομένα.

Η Upstream Security είναι μια νεοφυής εταιρεία, που εδρεύει στο Τελ Αβίβ, η οποία παρέχει λύσεις ασφάλειας κυβερνοχώρου που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία των συνδεδεμένων οχημάτων από απειλές στον κυβερνοχώρο ή κατάχρηση ενώ βρίσκονται σε στάση και σε κίνηση.

Η επένδυση είναι άμεσο αποτέλεσμα της εταιρικής σχέσης του Ομίλου Volvo με τη DRIVE, το κορυφαίο κέντρο καινοτομίας που επικεντρώνεται σε επαναστατικές νεοφυείς επιχειρήσεις του ισραηλινού τομέα κινητικότητας.

“Η Upstream Security έχει μια πολλά υποσχόμενη προσφορά και δυνατότητα υποστήριξης με λύσεις ασφάλειας κυβερνοχώρου για την κάλυψη των μελλοντικών μας απαιτήσεων”, λέει η Anna Westerberg, acting CEO της Volvo Group Venture Capital και Senior Vice President της Volvo Group Connected Solutions.

Η έρευνα αγοράς δείχνει ότι θα υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη στην αγορά λύσεων για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου των συνδεδεμένων οχημάτων τα επόμενα χρόνια.

“Αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε κάθε συνδεδεμένο όχημα και έξυπνη υπηρεσία κινητικότητας στον πλανήτη. Η χρηματοδότηση αυτή έγινε ακριβώς στην ώρα της για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για την πλατφόρμα μας, που βασίζεται σε δεδομένα και στο νέφος και παρέχει στους πελάτες μας τις δυνατότητες που χρειάζονται για να επιτελεσθεί αυτό το ζωτικής σημασίας έργο”, λέει ο Yoav Levy, συνιδρυτής και CEO της Upstream Security.

Η συναλλαγή δεν έχει σημαντική επίδραση στην κερδοφορία ή την οικονομική θέση του Ομίλου Volvo.

Προηγούμενο άρθροΝέα OCTAVIA, λίγο πριν την αποκάλυψη της Škoda
Επόμενο άρθροFCA και PSA συζητούν για συγχώνευση