Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και το Groupe PSA βρίσκονται σε συνομιλίες προκειμένου να συγχωνευθούν, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της εφημερίδας The Wall Street Journal και επιβεβαιώθηκε.

Μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών η FCA εξέδωσε σήμερα (30 Οκτωβρίου) την ακόλουθη ανακοίνωση: “Κατόπιν των πρόσφατων αναφορών σχετικά με πιθανή επιχειρηματική συγχώνευση μεταξύ του Groupe PSA και του Ομίλου FCA, η Fiat Chrysler Automobiles N.V., επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν συνεχιζόμενες συζητήσεις με στόχο τη δημιουργία ενός από τους κορυφαίους Ομίλους κινητικότητας στον κόσμο. Η FCA δεν έχει
τίποτα άλλο να προσθέσει αυτή τη στιγμή”. Αντίστοιχη ήταν και η ανακοίνωση του Groupe PSA.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας μια συμφωνία μεταξύ της FCA και του ομίλου PSA θα μπορούσε να δημιουργούσε έναν “υπερατλαντικό γίγαντα αυτοκινήτων αξίας 50 δισ. δολαρίων”.

Ως πιθανή προοπτική αναφέρεται η συγχώνευση 50/50. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PSA, Carlos Tavares, φέρεται ως πιθανότερος CEO της εταιρείας που θα προκύψει από μια τέτοια συγχώνευση, ενώ ο πρόεδρος της FCA, John Elkann, θα αναλάβει τον ρόλο του προέδρου και στη νέα εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι συνομιλίες, ωστόσο, είναι ρευστές και θα μπορούσαν να ισχύσουν άλλες επιλογές ή όροι. Η εφημερίδα αναφέρει ότι “δεν υπάρχει εγγύηση πως θα επιτευχθεί τελική συμφωνία”.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές συνομιλίες μεταξύ της FCA και της Renault τον Ιούνιο κατέληξαν σε αποτυχία, λόγω μη στήριξης της Nissan.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Volvo Group VC επενδύει στην Upstream Security
Επόμενο άρθροΟδηγήστε το All-new CLIO στην Automotivo