Volvo Cars to radically reduce carbon emissions as part of new ambitious climate plan

Η Volvo Cars εγκαινιάζει σήμερα ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής ανά όχημα κατά 40% μεταξύ 2018 και 2025. Πρόκειται για το πρώτο, απτό βήμα προς τη φιλοδοξία της Volvo Cars να καταστεί κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2040.

Το σχέδιο αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες δράσεις σύμφωνα με την παγκόσμια συμφωνία των Παρισίων το 2015 για το κλίμα, η οποία επιδιώκει να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη 1,5° C πάνω από το προβιομηχανικό επίπεδο.

Οι φιλοδοξίες της Volvo Cars για το 2040 υπερβαίνουν την μείωση των εκπομπών από την ηλεκτροκίνηση, έναν τομέα στον οποίο η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Θα αντιμετωπίσει επίσης τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο παραγωγής της, τις ευρύτερες δραστηριότητές της, την αλυσίδα εφοδιασμού της ενώ θα διευρύνει την ανακύκλωση και την επανάχρηση των υλικών.

Volvo Cars to radically reduce carbon emissions as part of new ambitious climate plan

Ως πλησιέστερο βήμα προς το 2040, η Volvo Cars εφαρμόζει μια δέσμη φιλόδοξων και άμεσων μέτρων στις προσπάθειές της να μειώσει το αποτύπωμα CO2 του κύκλου ζωής του ανά αυτοκίνητο κατά 40% μεταξύ 2018 και 2025. Προς το παρόν η εταιρεία επιδιώκει επίσης το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της να γίνει πλήρως ουδέτερο κλιματικά.

Håkan Samuelsson

“Μετασχηματίζουμε την εταιρεία μας μέσω συγκεκριμένων δράσεων, όχι συμβολικών δεσμεύσεων”, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Håkan Samuelsson. “Έτσι, στη Volvo Cars θα ασχοληθούμε με αυτό που ελέγχουμε, το οποίο είναι τόσο οι λειτουργίες μας όσο και οι εκπομπές από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας. Και θα εξετάσουμε σε τι μπορούμε να επιδράσουμε, καλώντας τους προμηθευτές μας και τον ενεργειακό τομέα να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας για ένα μέλλον ουδέτερο προς το κλίμα”.

Για να επιτευχθεί η σημαντική μείωση κατά 40% του αποτυπώματος CO2 ανά αυτοκίνητο έως το 2025, η εταιρεία έχει καταστρώσει ορισμένους στόχους για διάφορα τμήματα των δραστηριοτήτων της. Ο στόχος που ανακοινώθηκε πρόσφατα και αναφερόταν στην επίτευξη του 50% των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025 είναι σημαντικός. Η επίτευξή του θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 50% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις εξατμίσεις ανά αυτοκίνητο μεταξύ 2018 και 2025.

Άλλες βραχυπρόθεσμες φιλοδοξίες είναι η μείωση κατά 25% των εκπομπών CO2 σε σχέση με την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2025. Επίσης, ένα μερίδιο 25% από ανακυκλωμένα πλαστικά στην κατασκευή νέων αυτοκινήτων της Volvo έως το 2025 και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 25% στις συνολικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και της εφοδιαστικής.

Η Volvo Cars ήταν ο πρώτος συμβατικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμέυτηκε να προχωρήσει στην ηλεκτροκίνηση και να καταργήσει τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Από το τρέχον έτος, κάθε νέο Volvo που λανσάρεται θα είναι ηλεκτρικόο και η εταιρεία λανσάρει επίσης σήμερα το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της, το XC40 Recharge. Ξεκινώντας με το μοντέλο αυτό, η Volvo Cars θα αποκαλύψει το μέσο αποτύπωμα άνθρακα του κύκλου ζωής κάθε νέου μοντέλου της.

Το XC40 Recharge είναι το πρώτο αυτοκίνητο στη νέα σειρά Recharge της Volvo Cars. Το όνομα Recharge θα προσδιορίζει όλα τα Volvo που φορτίζονται, διαθέτουν δηλαδή αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η σειρά μοντέλων Recharge στοχεύει να δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volvo Cars και να ενθαρρύνει, μέσω παροχής κινήτρων, τους οδηγούς υβριδικών να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόγραμμα Pure που κινεί το αυτοκίνητο αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Autorola και η Sofico ενσωματώνουν τις Indicata – Miles
Επόμενο άρθροENGIE και Heliox συνεργάζονται σε 9 ευρωπαϊκές χώρες