Η ENGIE υπέγραψε συμφωνία για παροχή υπηρεσιών με την Heliox, παγκόσμια ηγετική εταιρεία στην αγορά ηλεκτρικών συστημάτων ταχείας φόρτισης, για τον τομέα δημοσίων μεταφορών σε εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η ENGIE θα παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης για τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων της Heliox. Οι εννέα ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες καλύπτει αυτή η συμφωνία, είναι οι: Ελλάδα, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Ην. Βασίλειο.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι διαχειριστές των δημοσίων μεταφορών θα επωφεληθούν από το πλήρες φάσμα καινοτόμων λύσεων φόρτισης της Heliox, από ταχεία φόρτιση έως φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας στο χώρο στάθμευσης. Η ENGIE θα παρέχει την εξειδίκευσή της στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας την τεχνογνωσία να προσφέρει ηλεκτρική εγκατάσταση υψηλής τάσης, έργα πολιτικού μηχανικού, παροχή ενέργειας, εργασίες συμβατότητας με τον υπάρχοντα εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις των πελατών και καθημερινή λειτουργία και συντήρηση των υποδομών.

Ως ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα, η ENGIE υποστηρίζει τους πελάτες της στην υιοθέτηση υψηλά αποδοτικών και καινοτόμων λύσεων, πλήρως προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους και στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Η φιλοδοξία της Heliox να δημιουργήσει ένα βιώσιμο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα με την παγκόσμια υλοποίηση εκτεταμένων έργων με οποιαδήποτε υποδομή φόρτισης και με αποδεδειγμένη δια-λειτουργικότητα με κορυφαίους κατασκευαστές λεωφορείων.

“Η κινητικότητα αποτελεί έναν από τους μοχλούς προτεραιότητας για την επίτευξη της μετάβασης σε μηδενικό άνθρακα. Χάρη στην τεχνογνωσία μας στον τομέα της ενέργειας και της πολύπλοκης διαχείρισης υποδομών, η ENGIE είναι βασικός παράγοντας στη βιώσιμη κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής των δημόσιων μεταφορών. Η συνεργασία μας με την Heliox αποδεικνύει το κοινό όραμά μας για την ηλεκτροκίνηση των μεταφορών “, δήλωσε ο Shankar Krishnamoorthy, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ENGIE.

Ο Mark Smidt, Διευθύνων Σύμβουλος της Heliox Automotive BV, δήλωσε: “Η Heliox επεκτείνει το δίκτυο υποδομών φόρτισης της σε όλη την Ευρώπη και αναζητά αξιόπιστους συνεργάτες για την περαιτέρω υποστήριξη της λειτουργίας των στόλων ηλεκτρικών οχημάτων των υφιστάμενων κατασκευαστών λεωφορείων. Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας-πλαισίου υπηρεσιών με τη ENGIE αποτελεί βασικό βήμα για την παράταση και την ενίσχυση της μελλοντικής συνεργασίας”.

Στην Ελλάδα η ENGIE δραστηριοποιείται στο χώρο των Ενεργειακών Υπηρεσιών, του Facility Management & Τεχνικής Συντήρησης, της Ηλεκτροκίνησης και σε λύσεις IoT οι οποίες συνδέονται με την Ενεργειακή Διαχείριση και το Facility Management. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική του Ομίλου για μετάβαση προς μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Η Heliox είναι παγκόσμια ηγετική εταιρεία στην αγορά συστημάτων ταχείας φόρτισης για δημόσιες μεταφορές, ηλεκτρικά φορτηγά, εξοπλισμό ναυτιλίας, εξορύξεων και λιμένων. Οι φορτιστές υψηλής ποιότητας και αποδοτικότητας επιτρέπουν στους διαχειριστές να βελτιώσουν την απόδοσή τους, μειώνοντας ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η Heliox λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο, διατηρώντας την έδρα της στην Ολλανδία και τοπικά γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Σινγκαπούρη.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Volvo Cars στοχεύει σε κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2040
Επόμενο άρθροΗ Enel εγκαινίασε τον Καφηρέα, τη μεγαλύτερη αιολική εγκατάσταση στην Ελλάδα