Ödgärd Andersson, CEO Zenseact

Η Volvo Cars διόρισε την Ödgärd Andersson ως νέα CEO της Zenseact, της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού αυτόνομης οδήγησης (AD).

Ο διορισμός της Ödgärd Andersson, επί του παρόντος chief digital officer της Volvo Cars, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου. Η Zenseact ιδρύθηκε πρόσφατα ως νέα οντότητα που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Volvo Cars, μετά τη λύση της κοινοπραξίας της Volvo Cars με την Veoneer.

Η Zenseact θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενεργού λογισμικού ασφάλειας και αυτόνομης οδήγησης. Απασχολεί περίπου 600 άτομα και έχει γραφεία στο Γκέτεμποργκ, της Σουηδίας και στη Σαγκάη της Κίνας.

Πριν από το ρόλο της ως chief digital officer, ο Ödgärd Andersson ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη λογισμικού στη Volvo Cars, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης. Αυτό το υπόβαθρο την καθιστά ιδανική υποψήφια για να ηγηθεί αυτής της επόμενης φάσης ανάπτυξης της Zenseact.

“Η αυτόνομη οδήγηση είναι η μηχανική πρόκληση του αιώνα και την αντιμετωπίζουμε με απόλυτη προτεραιότητα”, δήλωσε η Ödgärd Andersson. “Η συμμετοχή μου στη Zenseact αυτή τη στιγμή είναι συναρπαστική καθώς επιταχύνουμε την ανάπτυξη και προετοιμαζόμαστε να παρέχουμε λογισμικό που θα επιτρέπει στα πρώτα αυτοκίνητα να οδηγούν αυτόνομα με ασφάλεια σε λίγα χρόνια”.

Το πρώτο παραδοτέο της Zenseact θα είναι η τεχνολογία για την επόμενη γενιά αρθρωτής κλιμακούμενης αρχιτεκτονικής της Volvo Cars, SPA 2, συμπεριλαμβανομένου του Highway Pilot, μιας ανεξάρτητης λειτουργίας αυτόνομης οδήγησης για αυτοκινητόδρομους.

Πέραν του διορισμού της Ödgärd Andersson, η Volvo Cars άλλαξε επίσης τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Zenseact. Όρισε τον Håkan Samuelsson, διευθύνοντα σύμβουλο της Volvo Cars, ως νέο πρόεδρο του ΔΣ. Και οι δύο τοποθετήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία που δίνει η Volvo Cars στην ανάπτυξη ασφαλούς τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

“Η Volvo Cars πιστεύει ότι η αυτόνομη οδήγηση θα φέρει επανάσταση στην οδική ασφάλεια και δεσμευόμαστε να εισαγάγουμε αυτήν την τεχνολογία στα αυτοκίνητα επόμενης γενιάς”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson.

Υπό το φως του νέου ρόλου της Ödgärd Andersson, ο Henrik Green θα παραμείνει ως προσωρινός chief digital officer, ο οποίος παράλληλα με τις ευθύνες του ως CDO είναι και επικεφαλής του επιχειρηματικού τομέα δημιουργίας προϊόντων (Product Creation business area), ενώ η πρόσληψη για αντικατάστασή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο επιχειρηματικός τομέας δημιουργίας προϊόντων της Volvo Cars αποτελείται από τις μονάδες Ε&Α, Digital, Design και Strategy & Business Ownership.

Η Ödgärd Andersson αντικαθιστά τον Dennis Nobelius, ο οποίος ανέλαβε νέα θέση ως CEO στην Polestar.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan – Νικ. Ι Θεοχαράκης παραδίδει 9 e-NV200 στην Seagull
Επόμενο άρθροRenault EWAYS: μια διαδικτυακή εκδήλωση, ανοικτή σε όλους