XC40 Recharge P8 AWD in 729 Glacier Silver with roof in contrast colour 019 Black Stone and 20” 5-Double Spoke Black Diamond Cut Alloy Wheel 1133

Η Volvo Cars εξέδωσε μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές ύψους 5 δισ. SEK (2,4 δισ. ευρώ) για μια ομάδα Σουηδών θεσμικών επενδυτών, η οποία περιλαμβάνει το σουηδικό συνταξιοδοτικό ταμείο AMF και τον σουηδικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό αποταμιευτικό όμιλο Folksam.

Οι προνομιούχες μετοχές μπορούν να επανεξαγορασθούν ή να μετατραπούν σε κοινές μετοχές της Volvo Car AB. Δεν θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους πώλησης.

Τα έσοδα από τις προνομιούχες μετοχές θα χρησιμοποιηθούν από τη Volvo Cars για την αναχρηματοδότηση των υπαρχουσών προνομιούχων μετοχών αξίας 5 δισ. SEK, που εκδόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Η ανακοίνωση αυτή αντικατοπτρίζει μια σημαντική, συνεχή στήριξη της Volvo Cars από ένα από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία της Σουηδίας και από έναν από τους σημαντικότερους ομίλους ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ταμιευτηρίων της χώρας, που από κοινού διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 1100 δισ. SEK.

Η επιχειρηματικότητα και οι δραστηριότητες της Volvo Cars συνέχισαν να αναπτύσσονται έντονα τα τελευταία χρόνια. Ενισχυμένη από τη μεγάλη ζήτηση της βραβευμένης γκάμας SUV, μεταξύ άλλων μοντέλων, η Volvo Cars συνέχισε να αυξάνει το μερίδιο αγοράς της σε όλο τον κόσμο, εν μέσω στασιμότητας των διεθνών αγορών αυτοκινήτων.

Η εταιρεία πρωτοπορεί επίσης παγκοσμίως σε τομείς όπως η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η συνδεσιμότητα και η ηλεκτροκίνηση. Νωρίτερα φέτος, η Volvo Cars εγκαινίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το XC40 Recharge και θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Είναι επίσης ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει μια ή περισσότερες plug-in υβριδικές παραλλαγές για κάθε μοντέλο του χαρτοφυλακίου του. Μέχρι το 2025, η Volvo Cars προβλέπει πως το ήμισυ του συνολικού όγκου πωλήσεών της θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Ρότερνταμ καταργεί την απαγόρευση ντίζελ
Επόμενο άρθροVoilà: νέα συνεργασία Renault, Publicis και OMD