Ο Όμιλος Volkswagen θρηνεί τον επί μακρόν πρόεδρο του Δ.Σ. και του Εποπτικού του Συμβουλίου, Ferdinand Piëch. Εκ μέρους όλων των 660.000 υπαλλήλων, το Εποπτικό και το Διοικητικό συμβούλιο εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και αποτίουν φόρο τιμής στις εξαιρετικές υπηρεσίες του Ferdinand Piëch προς τη Volkswagen, τα σήματα του Ομίλου και την ανάπτυξη του αυτοκινήτου στο σύνολό του. 

Ο Hans-Dieter Pötsch, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Volkswagen Aktiengesellschaft, δήλωσε: “Ο Ferdinand Piëch έχει γράψει την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας – ως manager, ευφυής μηχανικός και οραματιστής επιχειρηματίας. Από τη δεκαετία του 1960, έχει διαμορφώσει την εξέλιξη του αυτοκινήτου όπως κανένας άλλος, προωθώντας ολόκληρη τη βιομηχανία και πάνω από όλα τη Volkswagen, μετατρέποντας την εταιρεία σε ομάδα παγκόσμιας κινητικότητας. Η εταιρεία μας και οι άνθρωποι της οφείλουν πολλά στον καθηγητή Piëch. Με βαθύ σεβασμό, υποκλινόμαστε στο έργο της ζωής του. Θρηνούμε μαζί με τους συγγενείς του. Θα τιμούμε και θα θυμόμαστε πάντα το έργο της ζωής του”.

Ο Dr. Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Aktiengesellschaft δήλωσε από την πλευρά του: “Ο Ferdinand Piëch ήταν τολμηρός, συνεπής επιχειρηματικά και εξαιρετικός τεχνικά. Ως νεαρός μηχανικός, έκανε την Porsche αγωνιστική  μάρκα με θρυλικά οχήματα όπως η 917 και η νίκη του Le Mans. Από το 1972, έφερε την Audi στο επόμενο τεχνολογικό επίπεδο με καινοτομίες όπως το quattro και ο κινητήρας TDI, διαμορφώνοντα την Audi σε κορυφαίο εμπορικό σήμα ως CEO”.

“Ως επικεφαλής του ομίλου Volkswagen ο Ferdinand Piëch προώθησε τη διεθνοποίησή του, την ενσωμάτωση των Bentley, Lamborghini και Bugatti στον όμιλο και οδήγησε όλες τις μάρκες μας στη διεθνή ανταγωνιστικότητα μέσω μιας σταθερής στρατηγικής πλατφόρμας. Ενσωμάτωσε τη Scania και την MAN στον Όμιλο, θέτοντας τα θεμέλια για έναν παγκόσμιο ανταγωνιστικό προμηθευτή επαγγελματικών οχημάτων”.

“Τεχνολογικά, τόσο εκείνος όσο και οι ομάδες ανάπτυξης του υπερέβησαν επανειλημμένως τα όρια του εφικτού: από το πρώτο αυτοκίνητο 1.000 κυβικών στον κόσμο μέχρι τη Bugatti Veyron με 1.001 hp. Πάνω απ ‘όλα, ο Ferdinand Piëch έφερε την ποιότητα και την τελειότητα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια στην αυτοκινητοβιομηχανία, θεμελιώνοντάς την βαθιά στο DNA της Volkswagen. Κοιτώ με ευγνωμοσύνη και μεγάλο σεβασμό στο έργο της ζωής του”.

Ο Ferdinand Piëch ξεκίνησε την καριέρα του το 1972 στην Audi AG. Από το 1988 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Audi AG, πριν αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Volkswagen Aktiengesellschaft το 1993. Το 2002, ο Ferdinand Piëch εξελέγη Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Volkswagen Aktiengesellschaft, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2015.

Προς τιμήν του αποβιώσαντος  οι σημαίες στις εγκαταστάσεις της Volkswagen κυματίζουν μεσίστιες.

Φωτογραφία: καθηγητής Dr. Ferdinand Piëch 1937 – †2019, Volkswagen

 

Προηγούμενο άρθροΟ Stefan Koch Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Γερμανίας
Επόμενο άρθροΗ Harley-Davidson παρουσιάζει νέα μοντέλα & τεχνολογίες για το 2020