Η μάρκα Volkswagen επεκτείνει σημαντικά την υποδομή φόρτισης στις γερμανικές εγκαταστάσεις της. Σχεδιάζει περίπου 750 νέα σημεία φόρτισης για το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος με ισχύ έως 300 kW.

Περίπου 2.000 σημεία φόρτισης αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2021 – πάνω από 50% περισσότερα από όσα λειτουργούν σήμερα. Επί του παρόντος, υπάρχουν ήδη περισσότερα από 1.200 σημεία φόρτισης στις δέκα εγκαταστάσεις της Volkswagen στη Γερμανία. Ένα μεγάλο μέρος αυτών είναι προσβάσιμο από το κοινό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οδηγούς EV που δεν εργάζονται για τη Volkswagen. Το μεγαλύτερο πάρκο φόρτισης με περίπου 500 σημεία φόρτισης βρίσκεται στο Βόλφσμπουργκ. Έχουν εγκατασταθεί και άλλα πάρκα στο Ανόβερο, στο Μπράνσγουικ, στο Σάλτγκερ, στο Κάσελ, στον Έμντεν, στο Όσναμπρουκ, στο Ζβίκουου, στο Χέμνιτς και στη Δρέσδη. Μόνο τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η Volkswagen κατέγραψε πάνω από 50.000 λειτουργίες φόρτισης στις τοποθεσίες της παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Η ισχύς προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Thomas Ulbrich, μέλος του ΔΣ της μάρκας Volkswagen, υπεύθυνος για την ηλεκτρική κινητικότητα, δήλωσε: “Όπως ανακοινώθηκε, το 2020 σηματοδότησε την έναρξη της μεγάλης ηλεκτρικής επίθεσης της Volkswagen. Ξεκινήσαμε με επιτυχία το ID.3 που ακολουθείται ήδη από το επόμενο μοντέλο, το ID.4. Η Volkswagen συμβάλλει επίσης σημαντικά στην επείγουσα ανάγκη επέκτασης της υποδομής φόρτισης. Χρειαζόμαστε σημαντικά περισσότερα σημεία φόρτισης στη Γερμανία και την Ευρώπη, προκειμένου τα ηλεκτρικά οχήματα να υιοθετηθούν γρήγορα. Για αυτόν τον λόγο, όλοι οι παίκτες από τους τομείς της πολιτικής και του κλάδου πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους τον επόμενο χρόνο”.

Η μάρκα Volkswagen έχει μια ολοκληρωμένη δέσμευση για τη φόρτιση. Περίπου 4.000 σημεία φόρτισης πρόκειται να εγκατασταθούν στις εγκαταστάσεις της μάρκας έως το 2025. Οι έμποροι της Volkswagen επεκτείνουν επίσης νέες επιλογές φόρτισης σε μεγάλη κλίμακα. Στο μέλλον, κάθε αντιπρόσωπος της Volkswagen στη Γερμανία θα παρέχει τουλάχιστον έναν φορτιστή AC με ισχύ 11 kW και έναν φορτιστή DC με ισχύ 22 kW. Επιπλέον, ο Όμιλος ασχολείται παγκοσμίως με τη δημιουργία δικτύων γρήγορης φόρτισης – μέσω της IONITY στην Ευρώπη, της Electrify America στις ΗΠΑ και της CAMS στην Κίνα.

Η Volkswagen ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που δεσμεύτηκε στη Συμφωνία του Παρισιού και στοχεύει να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγραμματισμού για τα επόμενα δέκα χρόνια, ο Όμιλος σκοπεύει να λανσάρει περίπου 70 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030. Περίπου 20 από αυτά είναι ήδη σε παραγωγή, ενώ 50 ακόμη θα ακολουθήσουν. Ο προγραμματισμός προβλέπει παραγωγή περίπου 26 εκατομμυρίων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Ο Όμιλος σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 35 δισ. ευρώ μόνο για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Φωτογραφία: Volkswagen 

Προηγούμενο άρθρο125 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση της Škoda
Επόμενο άρθροΝέα πρόκληση: Εκπομπές μικροσωματιδίων εκτός εξάτμισης