Το Volkswagen Group αυξάνει το μερίδιό του στην QuantumScape και πραγματοποιεί επιπλέον επένδυση έως και 200 εκατ. δολαρίων στην εξειδικευμένη αμερικανική εταιρεία κατασκευής μπαταριών. Ο στόχος είναι η προώθηση της από κοινού ανάπτυξης τεχνολογίας ξηρών μπαταριών.

Στο μέλλον, οι ξηρές μπαταρίες αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά την εμβέλεια και να μειώσουν περαιτέρω τους χρόνους φόρτισης. “Σημειώνουμε τεχνολογική πρόοδο με την συνεργάτιδά μας QuantumScape. Η πρόσθετη επένδυση θα ενισχύσει αποτελεσματικά και θα επιταχύνει την κοινή μας προσπάθεια”, δήλωσε ο Thomas Schmall, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Group Components, ο οποίος έχει την απόλυτη ευθύνη για τις μπαταρίες. Το Volkswagen Group και η QuantumScape συνεργάζονται επίσης από το 2018 σε κοινοπραξία που θα επιτρέψει την παραγωγή ξηρών μπαταριών σε βιομηχανικό επίπεδο.

“Η Volkswagen φέρνει την ηλεκτρική κινητικότητα στην καθημερινότητα. Η ισχυρή θέση στον τομέα των μπαταριών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα”, δήλωσε ο Frank Blome, Επικεφαλής της δραστηριότητας Battery Cell της Volkswagen Group Components. “Εξασφαλίζουμε τον παγκόσμιο εφοδιασμό μας με αποτελεσματικούς παραγωγούς, αυξάνοντας σταδιακά τις παραγωγικές ικανότητες και πρωτοστατώντας στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής ξηρών μπαταριών. Η εστίασή μας σε αυτό εμπίπτει στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές εταιρικών συνεργασιών”.

Οι ξηρές μπαταρίες θεωρούνται η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία επόμενης γενιάς ηλεκτρικής κινητικότητας. Με μέγεθος μιας τρέχουσας συστοιχίας μπαταριών, η ξηρά μπαταρία επιτρέπει ηλεκτρική εμβέλεια συμβατικού επιπέδου. Επιπλέον, ο χρόνος φόρτισης μειώνεται σημαντικά.

Το Volkswagen Group συνεργάζεται ήδη με την QuantumScape από το 2012 και αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο, με την προηγούμενη επένδυσή του να ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια. Η οριστικοποίηση της νέας πρόσθετης επένδυσης ύψους έως 200 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και η αντίστοιχη αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Volkswagen στην QuantumScape υπόκειται σε διάφορες προϋποθέσεις. Οι δύο εταίροι δημιούργησαν μια κοινοπραξία το 2018 για την παραγωγή ξηρών μπαταριών βιομηχανικού επιπέδου για τη Volkswagen. Και οι δύο εταίροι προσβλέπουν στη δημιουργία πιλοτικής μονάδας. Τα σχέδια προβλέπεται να οριστικοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η επέκταση της ηλεκτρικής κινητικότητας αποτελεί σημαντικό στοιχείο για το ισοζύγιο εκπομπών άνθρακα της εταιρείας. Αυτός ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί έως το 2050. Ως εκ τούτου, το Volkswagen Group δεσμεύεται πλήρως στους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Προηγούμενο άρθροΗ Lexus παρουσίασε online το νέο IS
Επόμενο άρθροMy Easy Charge από την FCA και την DCS