Υπάρχει μια απροσδόκητη κίνηση στον τομέα της shared δίτροχης κινητικότητας. Η Uber αναζητά να ενσωματώσει την αυτόνομη τεχνολογία στα προγράμματα ποδηλάτου και σκούτερ.

Η εταιρεία ride-hailing, η οποία εξαγόρασε πρόσφατα την ανεξάρτητη εταιρεία sharing ηλεκτρικών ποδηλάτων Jump, την χρησιμοποιεί ως βάση για έρευνα σε ένα νέο είδος αυτονομίας. Η Uber ενδιαφέρεται ήδη για αυτόνομα αυτοκίνητα, αλλά τώρα διερευνά τη δυνατότητα των ηλεκτρικών ποδηλάτων και των σκούτερ που θα είναι σε θέση να αυτομεταφερθούν στα πλησιέστερα σημεία φόρτισης, μεταξύ των χρήσεών τους από συνδρομητές.

Ένα νέο τμήμα, το Micromobility Robotics, θα διερευνήσει πώς αυτόνομα σκούτερ και ποδήλατα μπορούν να αυτομεταφερθούν για φόρτιση ή στους χώρους όπου τα χρειάζονται οι αναβάτες.

“Η ομάδα New Mobilities της Uber διερευνά τρόπους βελτίωσης της ασφάλειας, της εμπειρίας των αναβατών και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας των shared ηλεκτρικών σκούτερ και ποδηλάτων μας μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών ανίχνευσης και ρομποτικής”, ανέφερε η ATG της Uber σε ένα έντυπο Google που ζητά πληροφορίες από άτομα που ενδιαφέρονται για ευκαιρίες καριέρας.

Τον Δεκέμβριο, η Uber αποκάλυψε την επόμενη γενιά ποδηλάτων Jump με δυνατότητες αυτοδιάγνωσης και ανταλλάξιμες μπαταρίες. “Αυτό αποτελεί σημαντική βελτίωση στη χρήση του συστήματος, τη λειτουργία του, τον χρόνο λειτουργίας του στόλου και όλες τις πλέον σημαντικές μετρήσεις για τον τρόπο με τον οποίον οι επιχειρήσεις λειτουργούν με έναν shared fleet”, δήλωσε ο Nick Foley, επικεφαλής προϊόντων της Jump, πρόσφατα στο TechCrunch. “Οι ανταλλάξιμες μπαταρίες σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψεις τα οχήματα εκεί όπου φορτίζονται και αυτό είναι καλό για την επιχείρηση”.

Τα αυτόνομα ποδήλατα και τα σκούτερ θα καταστήσουν την επιχείρηση shared micromobility της Uber λιγότερο εξαρτημένη από τον άνθρωπο για τη φόρτιση των οχημάτων.

Παράλληλα, η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τα σημεία όπου είναι διαθέσιμη η Jump (αρκετές πόλεις των ΗΠΑ και Βερολίνο), σε πολλές περισσότερες πόλεις κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.

Προηγούμενο άρθροΨηφιακή σειρά εκπαίδευσης για EV από τη Nissan
Επόμενο άρθροΤο Fiat 500 από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη