Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι παγκόσμιες πωλήσεις  των αμιγώς ηλεκτροκίνητων  οχημάτων (EV) αυξήθηκαν 23 φορές, με  το 37% των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων ειδικά στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας να σκέφτονται τώρα το EV ως την επόμενη αγορά τους. Για να υποστηρίξει ενεργά αυτή την αυξανόμενη ζήτηση, για πληροφορίες σχετικά με τα EV, η Nissan ξεκίνησε την πρώτη σειρά εκπαιδευτικών τηλεοπτικών σειρών. Έτσι, επιχειρεί να καταρρίψει τους μύθους και να ευαισθητοποιήσει περισσότερο το κοινό, σε ότι αφορά τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα  οχήματα.

“Σε όλη την περιοχή, ακούμε  συνεχώς  ότι οι άνθρωποι αγαπούν την ιδέα των EV,  αλλά πολλοί ίσως δεν καταλαβαίνουν πλήρως πώς αυτά μπορούν να ταιριάξουν στον τρόπο ζωής τους, ή τον τρόπο χρήσης τους”, δήλωσε ο Yutaka Sanada, περιφερειακός ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan για την Ασία και την Ωκεανία. “Ως η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία  που κατασκεύασε  ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα μαζικής παραγωγής, με εμπειρία πάνω από 70 χρόνια σε αυτή τη μορφή τεχνολογίας αυτοκινήτου, θέλαμε να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτό το θέμα. Στην κατεύθυνση της προσφοράς, η Nissan μορφοποιεί και μοιράζεται με το κοινό  τη γνώση της πάνω στην ηλεκτρική κινητικότητα, μέσα από τις αφηγήσεις ανθρώπων που βιώνουν, από πρώτο χέρι, την συγκεκριμένη τεχνολογία”.

Η σειρά βίντεο τεσσάρων μερών, καλύπτει τη φόρτιση, την εμβέλεια, την οδήγηση και την ιδιοκτησία ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος,  αντιμετωπίζοντας έτσι τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα, αλλά και τους μύθους σε σχέση με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Ο  Tim Jarvis, Αυστραλός εξερευνητής και περιβαλλοντικός επιστήμονας και η Naya Ehrlich-Adam, ιδιοκτήτρια τη βιώσιμης επιχείρησης τροφίμων Broccoli Revolution στην Μπανγκόκ, συνεργάζονται για να συζητήσουν ερωτήματα σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα, βασιζόμενοι στις προσωπικές τους εμπειρίες και προτιμήσεις.

Δείτε το πρώτο video της συγκεκριμένης σειράς, με θέμα τη φόρτιση.

Προηγούμενο άρθροΗ Σουηδία απαγορεύει τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης το 2030
Επόμενο άρθροΗ Uber διερευνά αυτόνομα ποδήλατα και σκούτερ