Η TryEV, καινοτόμος εταιρεία προώθησης της ηλεκτροκίνησης, έχει οργανώσει στο πλαίσιο του κοινού αγώνα κατά του κορωνοϊού, μια σημαντική δράση για την ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στη διάθεση ηλεκτρικών φορτηγών για τη μεταφορά φαρμάκων και υλικών σε άτομα που έχουν ανάγκη, καθώς και για βοήθεια στις παραδόσεις μεταξύ ΕΚΑΒ και νοσηλευτικών δομών, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για τα πολλαπλά οφέλη της ηλεκτροκίνησης.

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια της εταιρείας υπήρξαν ο Όμιλος Π. Πετρόπουλου, που διέθεσε ηλεκτρικό Van Maxus 3.5 τόνων, και οι ENGIE και Blink με τη διάθεση και εγκατάσταση των αναγκαίων σταθμών φόρτισης. Η δράση υποστηρίχθηκε ακόμα από την Deloitte και τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της TryEV στην Ελλάδα, Στέλιος Στυπίδης,Πρόκειται για μια μικρή πράξη αλληλεγγύης όλων μας στον μεγάλο αγώνα που δίνει συνολικά η ελληνική κοινωνία μας για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ιδέα της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε εγκατάσταση των εξελιγμένων σταθμών φόρτισης Blink και EVBox στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και το Κέντρο Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας από τις Blink Charging και ENGIE Hellas αντίστοιχα. Στη συνέχεια παραδίδεται προς χρήση το αμιγώς ηλεκτρικό Van 3.5 τόνων MAXUS EV 80 Η2L2 που ευγενικά παραχώρησε ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Έτσι αποδεικνύουμε ότι όλοι μαζί -δημόσιος και ιδιωτικός τομέας- μπορούμε και να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις και να περάσουμε το μήνυμα για τα πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη της ηλεκτροκίνησης”.

Η επίσημη παράδοση του οχήματος και των σταθμών φόρτισης στον Προέδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020.

Προηγούμενο άρθροΟργανωτικές αλλαγές στη Suzuki και στον Όμιλο Σφακιανάκη
Επόμενο άρθροRenegade 4xe και Compass 4xe: Plug-in Hybrid με τη ματιά της Jeep