Η Tesla Inc υπέγραψε τριετή συμφωνία τιμών με την Panasonic Corp για την κατασκευή και προμήθεια κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου στο Gigafactory της Νεβάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση “Η Tesla και η Panasonic συνήψαν τη Σύμβαση Τιμολόγησης 2020 (Gigafactory 2170 Cells), με ισχύ από την 1η Απριλίου 2020 έως τις 31 Μαρτίου 2023, σχετικά με την κατασκευή και προμήθεια κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου από την Panasonic στο Gigafactory της Νεβάδα”.

Οι δύο εταιρείες έχουν τροποποιήσει τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις της συνεργασίας τους που αρχικά περιγράφονταν στις συμφωνίες τους από την 1η Οκτωβρίου 2014.

Νέα τριετής συμφωνία απαιτεί την προμήθεια 2170 κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου από την Panasonic στο Gigafactory 1 στο Sparks της Νεβάδας. Η Panasonic συμφώνησε να αναλάβει δεσμεύσεις παραγωγικής ικανότητας υπό την προϋπόθεση ότι η Tesla ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις όγκου αγορών κατά τα δύο πρώτα χρόνια της συμφωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες για την επέκταση της δυνατότητας παραγωγής κοινοπραξίας μπαταριών.

Τον Μάιο, η Tesla και η Panasonic άρχισαν συζητήσεις για να ξεκινήσουν την επέκταση της μονάδας παραγωγής μπαταριών και κινητήρων στη Νεβάδα, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα της Tesla. Και οι δύο πλευρές υπαινίχθηκαν επίσης τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων κυψελών μπαταρίας, “πιθανώς με μεγαλύτερη χωρητικότητα”, όπως ανέφερε το Reuters.

Η Panasonic δεν είναι πλέον αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών της Tesla, αλλά κατάφερε να αλλάξει υπέρ αυτής την αμερικανική κοινοπραξία μπαταριών, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla.

Όπως σημειώνει το Reuters τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε το τρίτο κατά σειρά τρίμηνο κερδοφορίας της παρά τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, προκαλώντας έκπληξη στους επενδυτές.

Η φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας τον Ιούλιο 2014 μεταξύ Panasonic Corporation και η Tesla Motors, Inc. που καθόριζε τη συνεργασία τους για το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών μεγάλης κλίμακας στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστό ως Gigafactory.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Audi A3 Sportback διαθέσιμο για παραγγελία
Επόμενο άρθροΣε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση