Η Stellantis θα ενισχύσει την εξατομικευμένη εμπειρία κινητικότητας με εξαγορά τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και IP της CloudMade.

Η Stellantis N.V. ανακοίνωσε την εξαγορά του πλαισίου τεχνητής νοημοσύνης, των προτύπων μηχανικής μάθησης και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και ευρεσιτεχνίας της εταιρείας ανάπτυξης έξυπνων και καινοτόμων λύσεων μεγάλων δεδομένων αυτοκινήτων, CloudMade.

Η εξαγορά θα υποστηρίξει την μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη του STLA SmartCockpit και θα ενισχύσει την στρατηγική λογισμικού της Stellantis, όπως περιγράφεται στο Dare Forward 2030.

Το πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης της CloudMade, με ενσωματωμένες γραφικές διεπαφές, είναι κορυφαίο σύστημα ανάπτυξης cloud και λογισμικού συλλογής και ανάλυσης δεδομένων αυτοκινήτου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον μετασχηματισμό της εμπειρίας χρήστη στο αυτοκίνητο και την κινητικότητα, την τελευταία δεκαετία.

«Η εξαγορά των πρωτοποριακών δυνατοτήτων AI της CloudMade θα επιταχύνει την ανάπτυξη του STLA SmartCockpit και θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας Dare Forward 2030», δήλωσε ο Yves Bonnefont, Διευθυντής Λογισμικού της Stellantis. «Χάρη στην προσαρμόσιμη τεχνολογία και αξιοποιώντας τον συνδεδεμένο στόλο αυτοκινήτων μας, θα δημιουργήσουμε ταχύτερα ευέλικτες έξυπνες λύσεις κινητικότητας προς όφελος των πελατών μας, με εξατομίκευση της εμπειρίας οχήματος».

Με την εξαγορά θα ενταχθούν στην Stellantis 44 μηχανικοί και προγραμματιστές λογισμικού της CloudMade, με αντικείμενο την ανάπτυξη της τεχνολογίας AI.

«Στην CloudMade είμαστε πολύ ευτυχείς με αυτήν την συναλλαγή», δήλωσε ο Jim Brown, ιδρυτής και CTO της εταιρείας. «Η ομάδα είναι ενθουσιασμένη για την συνεργασία της με την Stellantis προς ανάπτυξη του νέου πιλοτηρίου οχημάτων».

Η αρχιτεκτονική του πλαισίου της CloudMade επιτρέπει μεγιστοποίηση της αξίας των δεδομένων μέσω τριών προσεγγίσεων μάθησης: εξατομικευμένη μάθηση, που προβλέπει την συμπεριφορά του ατόμου σε συγκεκριμένο πλαίσιο. εκμάθηση στόλου, με χρήση δεδομένων αισθητήρων συσκευών για εντοπισμό και διαμοιρασμό πραγματικών χαρακτηριστικών και ομαδική μάθηση, που συνδυάζει πραγματικά δεδομένα και δεδομένα ομάδων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Η τεχνολογία λογισμικού της CloudMade θα υποστηρίξει την Stellantis στην ανάπτυξη προϊόντων έξυπνης κινητικότητας και θα βελτιώσει την συνολική εμπειρία των πελατών με εξατομικευμένα χαρακτηριστικά ασφαλέστερης οδήγησης και απλοποίησης της καθημερινότητας.

Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα θα περιλαμβάνουν:

  • Προληπτική συντήρηση και διάγνωση, για προσδιορισμό και προγραμματισμό των αναγκών συντήρησης και ειδοποιήσεων, βελτιώνοντας την διαθεσιμότητα του οχήματος.
  • Εξατομικευμένες εμπειρίες, βάσει ατομικών προτιμήσεων, όπως έλεγχος κλιματισμού, υποστήριξη οδήγησης και επιλογές ψυχαγωγίας.
  • Ειδικό φωνητικό βοηθό της Stellantis, με ικανότητα ενημέρωσης για τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου αυτοκινήτου και βελτιστοποίηση φωνητικής δρομολόγησης.
  • Βελτιστοποιημένη εμπειρία κινητού και εντολές εξ αποστάσεως, όπως προγραμματισμός διαδρομής, προετοιμασία μπαταρίας και άλλες ενέργειες, βάσει συνηθειών οδηγού.
  • Προηγμένη πλοήγηση και χαρτογράφηση με ενημερωμένους χάρτες, πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και έξυπνη δρομολόγηση, με συνολική βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης και αποτελεσματική άφιξη στον προορισμό.
  • Στοχευμένες δυνατότητες fleet management, αύξηση παραγωγικότητας και απόδοσης των EV και διευκόλυνση ελέγχου και διοίκησης στόλου.

Με αυτήν την εξαγορά, η Stellantis θα μπορεί επίσης να αναπτύξει ίδιες δυνατότητες ολοκληρωμένης πλοήγησης, να ενισχύσει το απόρρητο των δεδομένων, εφ’ όσον η διαχείριση των προτύπων θα γίνεται εσωτερικά, μειώνοντας τους κινδύνους πιθανής έκθεσης και να δημιουργήσει ειδικά πρότυπα για τους προγραμματιστές λογισμικού της.

Προηγούμενο άρθροΟ Johannes Roscheck πρόεδρος της Audi China
Επόμενο άρθροΗ Lexus προσβλέπει σε μια δεύτερη σεζόν στο ATP Tour