Johannes Roscheck

Ο Johannes Roscheck θα αναλάβει τη διοίκηση της Audi AG στην Κίνα ως Πρόεδρος της Audi China από την 1η Απριλίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Σε αυτή τη θέση διαδέχεται τον Jürgen Unser.

«Την τελευταία διετία η Audi επέκτεινε περαιτέρω την παρουσία της στην Κίνα και έθεσε σημαντικά ορόσημα στη στρατηγική μας ηλεκτροκίνησης. Τώρα σχεδιάζουμε περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας με τους δύο κινέζους εταίρους μας, για ταχεία ανάπτυξη νέων κατηγοριών αγοράς και πελατών και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων για έξυπνα, πλήρως συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα σε αυτήν την δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά. Ο Johannes Roscheck είναι ο κατάλληλος ειδικός με διεθνή εμπειρία γι’ αυτό το επιπλέον βήμα. Ο πρόεδρος της Audi Κίνας θα έχει την βασική ευθύνη επανευθυγράμμισης της στρατηγικής στη μεγαλύτερη αγορά μας», δήλωσε ο Gernot Döllner, CEO της Audi AG και υπεύθυνος δραστηριοτήτων στην Κίνα.

Ο Ralf Brandstätter, CEO του Volkswagen Group China, δήλωσε: «Το Volkswagen Group προχωρά με συνέπεια την τοπική τεχνολογική μετάβαση στην έξυπνη ηλεκτροκίνηση με τη στρατηγική του «στην Κίνα για την Κίνα». Η Audi, από τις κορυφαίες μάρκες premium παγκοσμίως και πρωτοπόρος στην τεχνολογία στον όμιλο, παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Είμαι ευτυχής που ο Johannes Roscheck, κορυφαίο στέλεχος με μεγάλη διεθνή εμπειρία και εξειδίκευση, θα ενισχύσει την ομάδα μας στην περιοχή. Θα επιφέρει καθοριστικά ερεθίσματα μετασχηματισμού στην Audi. Συγχρόνως, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Jürgen Unser για την τεράστια προσωπική του δέσμευση».

Ο Johannes Roscheck είναι επί του παρόντος Επικεφαλής Εταιρικού Ελέγχου και Οικονομικών της Audi AG στο Ingolstadt. Από το 2017 έως το 2022, διετέλεσε CEO της Audi Βραζιλίας. Ανέλαβε άλλα διευθυντικά καθήκοντα στο Volkswagen Group στην Ουγγαρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία. Μηχανολόγος μηχανικός, κάτοχος διδακτορικού στα οικονομικά, διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στη χρηματοδότηση και την παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Jürgen Unser

Ο Jürgen Unser διευθύνει τις δραστηριότητες της Audi στην Κίνα από τον Ιανουάριο του 2022, με σημαντική πρόοδο στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης. Εφάρμοσε σχέδια για τη νέα μονάδα παραγωγής της Audi FAW NEV Co., η οποία θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα για την κινεζική αγορά από τα τέλη του 2024. Άλλα ορόσημα της Audi στην Κίνα τα τελευταία χρόνια ήταν η επέκταση των συνεργασιών της κοινοπραξίας και η δημιουργία υποδομής φόρτισης της Audi. «Ο Jürgen Unser συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της Audi στην Κίνα και έχει προώθησε σταθερά την μελλοντική τοπική βιωσιμότητα της εταιρείας μας. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για αυτό και να του ευχόμαστε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στο Volkswagen Group», δήλωσε ο Gernot Döllner.

Ο Jürgen Unser επιστρέφει στη Γερμανία όπως προβλεπόταν, μετά από δύο χρόνια στο Πεκίνο και προετοιμάζεται για τα νέα του καθήκοντα στο Volkswagen Group.

Προηγούμενο άρθροΤα αυτοκίνητα στην Ευρώπη φαρδαίνουν κατά 1 εκ. ανά διετία
Επόμενο άρθροΗ Stellantis εξαγοράζει τεχνολογίες AI της CloudMade