Η Stellantis αναστέλλει την παραγωγή του Fiat 500e

Η Stellantis δήλωσε ότι αναστέλλει την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Fiat 500e για τέσσερις εβδομάδες λόγω της υποτονικής ζήτησης.

Η παγκόσμια επιβράδυνση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (EV), εν μέρει λόγω των αποκλινουσών πολιτικών για τα πράσινα κίνητρα, έχει ωθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους για τα EV.

«Το μέτρο είναι απαραίτητο λόγω της τρέχουσας έλλειψης παραγγελιών που συνδέεται με τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών (αυτοκίνητων) όλοι οι παραγωγοί, ιδιαίτερα οι ευρωπαίοι», ανέφερε σε δήλωσή της η Stellantis.

Το Fiat 500e κατασκευάζεται στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori του Τορίνο και έχει κατακτήσει πάνω από 40 βραβεία παγκοσμίως. Το μοντέλο έχει αναγνωρισθεί για την εντυπωσιακή γκάμα του, τη ρετρό αλλά γοητευτική και ενημερωμένη σχεδίαση και τη χαρούμενη δυναμική οδήγηση που προσφέρει.

Η αναστολή παραγωγής του Fiat 500e ξεκινά από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου, και όπως δήλωσε η Stellantis, «εργάζεται σκληρά για να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή τη δύσκολη φάση της μετάβασης».

Ως μέρος αυτών των προσπαθειών, ο όμιλος επενδύει 100 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο Mirafiori για να ενισχύσει τις δυνατότητες του Fiat 500e με μια επανασχεδιασμένη πλατφόρμα που θα ενσωματώνει τεχνολογία μπαταρίας νέας γενιάς υψηλότερης απόδοσης, ενώ θα παράγει μια υβριδική έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου 500. Το νέο Fiat 500 Ibrida θα κυκλοφορήσει από τα τέλη του 2025 έως τις αρχές του 2026, όπως ανακοίνωσε ο Olivier Francois, Chief Executive Officer της Fiat στις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, συμπληρώνοντας το Fiat 500e. “Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την αφοσίωση της Fiat στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, ενώ ενισχύει τη βαθιά σύνδεσή της με την ιταλική της κληρονομιά και τον ισχυρό στρατηγικό ρόλο του Mirafiori”.

Προηγούμενο άρθροBMW Group: αναπροσάρμοσε τις προβλέψεις του για το 2024
Επόμενο άρθροΗ Νικ. Ι. Θεοχαράκης εκπροσωπεί την KGM