Ο διεθνής πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας Sixt επεκτείνει τον ευέλικτο προϋπολογισμό κινητικότητας που ονομάζει «Κινητικότητα ως υπηρεσία» (MaaS). Για πρώτη φορά, οι πελάτες του στόλου μπορούν πλέον να τον χρησιμοποιήσουν και για διαδρομές με δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η Sixt MaaS επέτρεψε ήδη στους πελάτες του στόλου να επιλέξουν ένα μίγμα κινητικότητας που αποτελείται από ενοικιάσεις αυτοκινήτων (Sixt Rent), ride-hailing (Sixt Ride) και διαμοιρασμό αυτοκινήτων και σκούτερ (Sixt Share). Αυτοί οι πελάτες έχουν πλέον και τη δυνατότητα της δημόσιας συγκοινωνίας.

XXImo

Ο βελτιωμένος προϋπολογισμός κινητικότητας της Sixt επιτρέπει τώρα στους πελάτες της να παρακολουθούν τις δαπάνες τους σε σχέση με τον προϋπολογισμό τους, να διαχειρίζονται όλες τις συναλλαγές και να επισημαίνουν την επαγγελματική ή ιδιωτική χρήση – χάρη στην εφαρμογή Sixt Milo, προσαρμοσμένη ειδικά γι αυτήν την υπηρεσία.

Οι πελάτες μπορούν στη συνέχεια να πληρώσουν γι’ αυτές τις υπηρεσίες μέσω της κάρτας Sixt Mobility Visa. Γι’ αυτές τις βελτιώσεις, η Sixt συνεργάστηκε με τον πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας XXImo, ο οποίος παρέχει τόσο την εφαρμογή όσο και την κάρτα Visa.

Με το βλέμμα μπροστά

Η Sixt MaaS αποτελεί πρωτοποριακή εναλλακτική λύση για τα κλασικά αυτοκίνητα και τα ταξί. Όταν οι εργαζόμενοι επιλέγουν πιο ευέλικτες λύσεις, η Sixt σκοπεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποβούν ελκυστικοί εργοδότες, καθώς αυτές οι συμπεριφορές διαρκώς αλλάζουν.

“Η Sixt MaaS αυξάνει, τόσο την ευελιξία χρήσης, όσο και την ελκυστικότητα των εταιρειών, ως καινοτόμων εργοδοτών”, λέει ο Vinzenz Pflanz, Senior VP Corporate Sales της Sixt SE. “Αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για τους εργαζόμενους και μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος του στόλου, χάρη στον σχεδιασμό της που βασίζεται στις ανάγκες”.

Λέσχη Κινητικότητας

Η επέκταση της Sixt MaaS είναι συντονισμένη με την εισαγωγή της Sixt Mobility Club. Με τη συμμετοχή πολλών εταιρειών της Δυτικής Ευρώπης, το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει στη στήριξη της μετάβασης από σταθερούς εταιρικούς στόλους σε μια πολύ πιο ευέλικτη χρήση οχημάτων.

Για τον σκοπό αυτό, ομάδες 300 έως 400 οδηγών ανταλλάσσουν τα εταιρικά τους οχήματα με τον προϋπολογισμό κινητικότητας MaaS, για μια περίοδο τριών έως έξι μηνών. Η Sixt Mobility Club είναι πρωτοπόρος στην αλλαγή της εταιρικής κινητικότητας με στόχο την αλλαγή των δομών του στόλου.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Daimler ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου
Επόμενο άρθροΠρονομιακά πακέτα εξοπλισμού για τη νέα BMW Σειρά 1