Η Scout Motors Inc., αμερικανική εταιρεία που λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική του Ομίλου Volkswagen και κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά και SUV επόμενης γενιάς, ανακοίνωσε την ένταξη του Δρ. Burkhard Huhnke στην εταιρεία, ως Chief Technical Officer.

Ο Δρ. Burkhard Huhnke θα αναφέρεται στον CEO και Πρόεδρο της Scout Motors, Scott Keogh και θα ηγηθεί της στρατηγικής και της ομάδας μηχανικής οχημάτων της εταιρείας.

«Η εκτενής εμπειρία του Burkhard σε εταιρείες startup, EV και στον κλάδο της αυτοκίνησης, σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό του πνεύμα, τον καθιστούν τον ιδανικό για την μετάβαση της Scout Motors στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο Scott Keogh. «Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, ο Burkhard γνωρίζει τις λεπτομέρειες του κλάδου μας και επικεντρώνεται στη δημιουργία έξυπνων οχημάτων επόμενης γενιάς. Προσβλέπω στις καινοτόμες ιδέες που θα κομίσει στην Scout Motors και στους πελάτες μας».

Ο κ. Huhnke διετέλεσε προσφάτως CTO της Fisker Inc, επικεφαλής των ομάδων μηχανικής και λογισμικού της εταιρείας. Πριν από την Fisker, διετέλεσε Αντιπρόεδρος Automotive της Synopsys, Inc., εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών στη Silicon Valley, ως υπεύθυνος της στρατηγικής προηγμένων δοκιμών, ποιότητας και αξιολόγησης της απόδοσης και των αρχικών σταδίων ανάπτυξης.

Οκ. Huhnke δραστηριοποιήθηκε επί 20 χρόνια στο Volkswagen Group, σε ηγετικές θέσεις στους τομείς της μηχανικής και έρευνας και ανάπτυξης. Συνετέλεσε στην δημιουργία του Volkswagen Automotive Innovation Center (VAIL), στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου οι φοιτητές πρωτοστατούν στην τεχνολογία οχημάτων ανθρωποκεντρικής κινητικότητας.

Προηγούμενο άρθροMercedes-AMG SL 63 S E Performance
Επόμενο άρθροStellantis Venture Awards 2023