Η Stellantis N.V. βράβευσε 11 startups τεχνολογίας με κορυφαίες επιδόσεις στα δεύτερα ετήσια Stellantis Venture Awards.

«Εστιάζουμε στη δημιουργία προϊόντων που αγαπούν και απολαμβάνουν οι πελάτες μας», δήλωσε ο Ned Curic, Διευθυντής Μηχανικής και Τεχνολογίας της Stellantis. «Με τα Stellantis Venture Awards αναγνωρίζουμε τις φρέσκες, δημιουργικές προοπτικές των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων που μας βοηθούν να προσφέρουμε χρήσιμες, πρωτοποριακές δυνατότητες».

Η Stellantis συνεργάζεται με startups με δύο τρόπους:

  • Ως συνεργάτης: Η Stellantis προωθεί την καινοτομία μέσω της γρήγορης εφαρμογής καινοτόμων λύσεων από startups. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει υπογράψει περισσότερες από 110 συμβάσεις συνεργασίας με startups.
  • Ως επενδυτής: Το Stellantis Ventures capital fund, με αρχική επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ, εστιάζει σε startup εταιρείες πρώιμου και μεταγενέστερου σταδίου που εξελίσσουν τεχνολογίες αιχμής που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας. Μέχρι σήμερα, στο χαρτοφυλάκιο της Stellantis Ventures περιλαμβάνονται 12 επενδύσεις.

Οι βραβευθέντες επιλέχθηκαν με βάση τον αντίκτυπο στην εμπειρία του πελάτη, την καινοτομία της τεχνολογίας και το δυναμικό της στη Stellantis.

Στα Stellantis Venture Awards 2023, βραβεύθηκαν οι ακόλουθοι, που παρατίθεται ανά κατηγορία του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030:

ΦΡΟΝΤΙΔΑ

  • Η Recicli (Βραζιλία) ειδικεύεται στην ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών για όλους τους κλάδους. Η Stellantis και η Recicli συνεργάστηκαν για να ανακτήσουν σπάνια υλικά από ηλεκτρικές μπαταρίες, αξιοποιώντας μια καινοτόμο διαδικασία βιομεταλλουργίας χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς.
  • Η NetZero (Γαλλία) ειδικεύεται στην αφαίρεση άνθρακα από την ατμόσφαιρα μετατρέποντας τα υπολείμματα της γεωργίας σε βιοκάρβουνο, μια πολύ σταθερή μορφή άνθρακα.
  • Η Trails Offroad (Ηνωμένες Πολιτείες) εμπνέει τους πελάτες να απολαύσουν την ικανότητα των οχημάτων Jeep να εξερευνούν εκτός δρόμου μονοπάτια που διατίθενται στο σύστημα Uconnect.
  • Η Vehya (Ηνωμένες Πολιτείες) διευκολύνει την εμπειρία ηλεκτροκίνησης υποστηρίζοντας τους πελάτες της Stellantis στη Βόρεια Αμερική στην επιλογή και εγκατάσταση του σωστού εξοπλισμού φόρτισης για το σπίτι Free2move.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  • Η Tiamat (Γαλλία) ανέπτυξε μια προηγμένη χημεία κυψελών ιόντων νατρίου, η οποία προσφέρει χαμηλότερο κόστος ανά kWh και μια εναλλακτική λύση, χωρίς λίθιο και κοβάλτιο.
  • Η Electra Vehicles (Ιταλία/Ηνωμένες Πολιτείες) προσφέρει λύσεις λογισμικού που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη για την επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, της αυτονομίας και της ασφάλειας για υπάρχουσες και χημικές ουσίες επόμενης γενιάς, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση.
  • Η Vayyar (Ισραήλ) χρησιμοποιεί μια εξαιρετικά προηγμένη πλατφόρμα ραντάρ 4D απεικόνισης που ανιχνεύει κινήσεις και παρακολουθεί πολλαπλούς στόχους για βελτίωση της ασφάλειας -όπως υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας, σύστημα κατά της κλπής και ανίχνευση παιδικής παρουσίας- με έναν μόνο αισθητήρα.
  • Η Geoflex (Γαλλία) προσφέρει ακρίβεια εντοπισμού θέσης παγκοσμίως σε πραγματικό χρόνο, βελτιώνοντας την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων.
  • Η 6K (Ηνωμένες Πολιτείες) χρησιμοποιεί διαδικασία πλάσματος UniMelt που επιτρέπει την προηγμένη βιώσιμη κατασκευή για να διασφαλιστεί η καθαρή παραγωγή υλικού χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

ΑΞΙΑ

  • Η Shippeo (Γαλλία) και η Freight Verify (Ηνωμένες Πολιτείες) επιτρέπουν στους πελάτες και τους αντιπροσώπους να παρακολουθούν την τοποθεσία της μεταφοράς του οχήματός τους σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, η Stellantis συνεχάρη άλλους 22 φιναλίστ και τα έργα τους: Bee Planet, Qinomic, Deepki, Meili Tech, Pontosense, Easyrain, Objeos, WooDoo, Storedot, Batemo, Flag-MS, Ideal Power, Marel Power, Auto-U, Crave Industry, Upply, Tractable, Knobs, Sheeva.ai, Mavi.io, Emergency Safety Solution και Ucorp.

Προηγούμενο άρθροΗ Scout Motors ορίζει Chief Technical Officer
Επόμενο άρθροΗ Ηλεκτροκίνηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών