Η SAIC Motor, ιδιοκτήτρια των MG και Maxus, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα εξάγει το υβριδικό plug-in HS, μεγέθους Qashqai, από την Κίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περιλαμβάνεται στη γκάμα ηλεκτρικών crossover της μάρκας με το μικρότερο μοντέλο, το αμιγώς ηλεκτρικό ZS.

500 ηλεκτρικά SUV, MG ZS, που κατασκευάστηκαν από την SAIC Motor εξήχθησαν στην Ευρώπη με πλοία ro-ro από την αποβάθρα της Σαγκάης Haitong στις 28 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα κινεζικό επιβατικό αυτοκίνητο εξάγεται στην Ευρώπη σε τόσο μεγάλη ποσότητα όσον αφορά τον όγκο.

Τα 500 SUV εξάγονται στην Ολλανδία και τη Νορβηγία. Το αυτοκίνητο έχει συναντήσει θετική ανταπόκριση από τότε που ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, Την Ολλανδία και τη Νορβηγία στο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, λαμβάνοντας περισσότερες από 3.000 παραγγελίες από τις τρεις χώρες μέχρι τώρα.

Του χρόνου, η MG θα παρουσιάσει επίσης ένα κορυφαίο μοντέλο crossover με συνδυασμό ηλεκτροκίνησης και βενζινοκινητήρα για να ανταγωνιστεί στην κατηγορία D SUV.

Η SAIC Motor είδε τις εξαγωγές των οχημάτων της και τις πωλήσεις στο εξωτερικό να φτάνουν συνολικά 277.000 μονάδες πέρυσι, ενώ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Κίνα για τρία συναπτά έτη με μερίδιο 23% . Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2019, η SAIC Motor διατήρησε ταχεία αύξηση στις εξαγωγές οχημάτων και στις πωλήσεις στο εξωτερικό, που ανήλθαν στις 240.000 μονάδες, αυξημένες κατά 15% σε ετήσια βάση. Επί του παρόντος, τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχει επίσης αναπτύξει έξι περιφερειακές αγορές όπου ο όγκος των πωλήσεών της έφτασε τις 10.000 μονάδες: την Ταϊλάνδη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδονησία, τη Χιλή, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και τη Μέση Ανατολή.
Η SAIC Motor λανσάρισε το MG HECTOR στην Ινδία στα τέλη Ιουνίου. Δημοφιλής μεταξύ των ινδών καταναλωτών, η εταιρεία έλαβε 28.000 παραγγελίες εντός δύο μηνών, αλλά πρέπει να αναστείλει προσωρινά την εντολή λόγω των ορίων της παραγωγικής της ικανότητας.
Προηγούμενο άρθροΗ Ola θα καλύψει το κενό της Uber στο Λονδίνο
Επόμενο άρθρο400 εκατ. ευρώ στο Dingolfing για το BMW iNEXT