Photo primaire pour {21219155, L'alliance Renault-Nissan-Mitsubishi et sa production de véhicules utilitaires en France}

Η Renault δήλωσε ότι θα κατασκευάζει νέα βαν Nissan και Mitsubishi στα εργοστάσια της στη Γαλλία, αυξάνοντας τις επενδύσεις στη χώρα, καθώς προχωρά η ολοκλήρωση της τριμερούς συνεργασίας που έχει με την Nissan και τη Mitsubishi.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alliance, Carlos Ghosn, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, ανακοίνωσε νέες επενδύσεις στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, νέα παραγωγή ελαφρών φορτηγών στα εργοστάσια στο Maubeuge και το Sandouville της Γαλλίας. Το Maubeuge είναι το κέντρο παραγωγής μικρών βαν της Renault και το Sandouville είναι το κέντρο παραγωγής του βαν Renault Trafic.

Μέχρι το τέλος του στρατηγικού σχεδίου, Alliance 2022, η εταιρεία στοχεύει να διπλασιάσει τις ετήσιες συνέργειες στα 10 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι Renault, Nissan και Mitsubishi Motors θα επιταχύνουν τη συνεργασία σε κοινές πλατφόρμες και εγκαταστάσεις παραγωγής.

“Η παγκόσμια τεχνογνωσία του Groupe Renault στα βαν συμβάλλει στην Alliance προς όφελος και των τριών εταιρειών αλλά και όλων των πελατών μας. Τα εργοστάσια Maubeuge και Sandouville παρείχαν την ελκυστικότερη λύση, χάρη στην ανταγωνιστικότητά τους και την ικανότητά τους να αξιοποιούν τις κοινές πλατφόρμες της Alliance. Φέτος, το Groupe Renault ανακοίνωσε συνολική επένδυση στη Γαλλία ύψους 1,4 δισ. ευρώ για την υποστήριξη δύο πυλώνων ανάπτυξης, τα καθαρά ηλεκτρικά και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα“, δήλωσε ο Carlos Ghosn.

Το εργοστάσιο Maubeuge, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των πλέον αποδοτικών εργοστασίων στη Γαλλία, θα χρησιμεύσει ως κέντρο κατασκευής για την οικογένεια Renault Kangoo επόμενης γενιάς, η οποία περιλαμβάνει ηλεκτρικές εκδόσεις. Το Groupe Renault επενδύει € 450 εκατ. για την παραγωγή Kangoo για πέντε χρόνια. Το 2019 θα προσληφθούν 200 εργαζόμενοι για να υποστηρίξουν την επέκταση του οχήματος.

Ακόμα, το νέο Nissan NV250, ένα νέο μικρό βαν που βασίζεται στην τρέχουσα πλατφόρμα Renault Kangoo, θα παράγεται επίσης στο Maubeuge, αρχής γενομένης από τα μέσα του 2019.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, η Alliance και η Daimler επαναβεβαιώνουν τη συνεργασία τους. Η Renault κατασκευάζει επί του παρόντος το βαν Mercedes Citan στο εργοστάσιο στο Maubeuge.

Η Mitsubishi Motors θα επωφεληθεί επίσης από την τεχνογνωσία του βαν της Renault και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή οχήματος στην ίδια πλατφόρμα με το Renault Trafic, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στο Sandouville, για τις αγορές της Αυστραλίας και τη Νέας Ζηλανδίας.

Προηγούμενο άρθροΗ ALD αυξάνει κατά 10% τον στόλο της
Επόμενο άρθροΔανέζικη μάρκα ποδηλάτων κατασκευάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο