Η εταιρεία πλήρους χρηματοδοτικής μίσθωσης και διαχείρισης στόλου, ALD Automotive, σημείωσε ετήσια αύξηση 9,8% στο μέγεθος του στόλου της και ανακοίνωσε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών για την επέκταση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών της.

Κοινοποιώντας τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο του 2018, η ALD δήλωσε ότι τώρα διαχειρίζεται 1,63 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως, από 1,49 εκατομμύρια στα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, και απέδωσε την ανάπτυξή της στις επενδύσεις στην τεχνολογία.

Η εταιρεία δήλωσε πως οι δραστηριότητές της στη Δυτική Ευρώπη είχαν «ισχυρή θετική ανάπτυξη», ενώ οι νέες αγορές της στην Αφρική, την Ασία και την Νότιο Αμερική απολαμβάνουν “δυναμική ανάπτυξη”.

Η εισηγμένη εταιρεία, της οποίας πλειοψηφικός μέτοχος είναι η Societe Generale, δήλωσε ότι επιτάχυνε το χαρτοφυλάκιο private leasing κατά 40% στους πρώτους εννέα μήνες του 2018 σε συνολικά 104.000 οχήματα και πρόσθεσε ότι πρόκειται να επιτύχει το στόχο της για 150.000 οχήματα private lease έως το τέλος του επόμενου έτους.

Υπολειμματικές αξίες ντίζελ

Στην σημερινή αγορά, η εταιρεία δήλωσε πως η συντηρητική της θέση στις υπολειμματικές αξίες των οχημάτων ντίζελ “ασκεί πίεση στα περιθώρια σε ένα ανταγωνιστικό εμπορικό περιβάλλον”. Το τρίτο τρίμηνο το περιθώριο της εταιρείας στα μεταχειρισμένα οχήματα έπεσε στα 368 ευρώ ανά όχημα, από 434 ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, περίπου 211.000 πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν αποδώσει 85,4 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 132,7 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017. Η Fitch ratings βαθμολόγησε θετικά την ALD με μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση Aτον Σεπτέμβριο, ενώ και η S&P Global Ratings αναβάθμισε τη δική της βαθμολογία σε BBB+ από BBB τον περασμένο μήνα.

Η άνοδος των περιθωρίων κέρδους στις συμβάσεις και στις υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης συνέβαλε στην αντιστάθμιση του υψηλότερου κόστους απόσβεσης και υπερέβη την κατά 4,7% αύξηση των λειτουργικών εξόδων, σύμφωνα με την ALD. Συνολικά, τα περιθώρια των συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης και υπηρεσιών έφθασαν τα 919,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,7% ετησίως για τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις του ιταλικού νόμου περί σταθερότητας.

Νέες συνεργασίες

Τα αποτελέσματα συνέπεσαν με την ανακοίνωση της ALD για το λανσάρισμα της «Leasing Auto» με την online γαλλική τράπεζα Boursorama Banque, που, όπως λέει, είναι το πρώτο 100% online private lease e-shop για πελάτες της Boursorama.

Η ALD εισήλθε, επίσης, στον χώρο των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων, μέσω μιας νέας στρατηγικής συνεργασίας με τη Vinli. Η συμφωνία υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2018 και θα δώσει στην ALD πρόσβαση στην εμπειρία της Vinli, η οποία περιλαμβάνει μια πλατφόρμα που συνδέεται με το cloud.

Η επίσημη δήλωση του Mike Masterson, Διευθύνοντος Συμβούλου της ALD, αναφέρει: “Το τρίτο τρίμηνο του 2018, η ALD συνέχισε την έντονη ανάπτυξη στόλων στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμεθα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συνεχείς επενδύσεις μας στον τομέα της τεχνολογίας, κάνουν την διαφορά όταν προχωρούμε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με μεγάλες επιχειρήσεις ενόψει του έντονου ανταγωνισμού. Παρομοίως, η επιχειρηματική μας ανάπτυξη με μικρότερες εταιρείες και επαγγελματίες, μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργασιών μας, υποστηρίζεται από τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, τα οποία οδηγούν επίσης σε ισχυρή ανάπτυξη τον τομέα private lease. Παράλληλα, με τον αυστηρότατο έλεγχο του κόστους και τη συνεχή εστίαση στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, διασφαλίζουμε ότι το επιχειρησιακό μας μοντέλο διατηρεί τη λειτουργική του μόχλευση, προστατεύοντας τα κέρδη. Τα επιτεύγματά μας κατά τους πρώτους εννέα μήνες μας κάνουν να είμαστε βέβαιοι ότι το έτος θα λήξει ανταμείβοντας τους μετόχους μας με μέρισμα μεγαλύτερο του περσινού”.

Προηγούμενο άρθροAudi on Tour με συμμετοχή των νέων Q3 και A1
Επόμενο άρθροΗ Renault θα κατασκευάζει νέα LCV για τις Nissan και Mitsubishi