Η πρώτη ασύρματη αναβάθμιση για το XC40 Recharge

Η Volvo Cars κυκλοφορεί την πρώτη της ασύρματη (OTA) αναβάθμιση λογισμικού στο XC40 Recharge, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας.

Σύντομα, οι οδηγοί του XC40 Recharge στην Ευρώπη θα λάβουν ασύρματα μια σειρά αναβαθμίσεων, όπως νέες δυνατότητες, διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις σταθερότητας στα συστήματα ψυχαγωγίας και πρόωσης του αυτοκινήτου.

Με τις ασύρματες ενημερώσεις οι πελάτες της μάρκας δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτονται ένα συνεργείο για να εγκαταστήσουν το πιο πρόσφατο λογισμικό και νέες, αναβαθμισμένες δυνατότητες στο ηλεκτρικό τους Volvo.

Αυτό σημαίνει ότι αφού ένα νέο Volvo φύγει από το εργοστάσιο, συνεχίζει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς προστίθενται σε αυτό οι ασύρματες αναβαθμίσεις.

“Τα οφέλη των ασύρματων αναβαθμίσεων είναι προφανή”, δήλωσε o Henrik Green, Επικεφαλής Τεχνολογίας της Volvo Cars. “Έως χθες χρειαζόταν να επισκεφθείτε το συνεργείο προκειμένου να λάβετε τις νέες ενημερώσεις για το αυτοκίνητο σας. Σήμερα μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ στην επιλογή “ok” και το ηλεκτρικό σας Volvo θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο”.

Οι δυνατότητες που περιλαμβάνονται σε αυτήν την τελευταία αναβάθμιση είναι ένα νέο λογισμικό βάσης για τα κύρια ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, η βελτίωση της ταχύτητας φόρτισης και της αυτονομίας οδήγησης.

Υπάρχουν επίσης ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα Android Automotive που τροφοδοτούν το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, καθώς και μια σημαντική αναβάθμιση του συστήματος κίνησης σχετική με την ασφάλεια

Τέλος, το πακέτο λογισμικού περιλαμβάνει επίσης αναβαθμίσεις που αφορούν στη συνδεσιμότητα Bluetooth, τον χρονοδιακόπτη κλιματισμού, το ψηφιακό εγχειρίδιο του κατόχου και την κάμερα 360 μοιρών.

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη αυτόματα και οι οδηγοί του XC40 Recharge πρέπει μόνο να αποδεχτούν τη λήψη της και να την εγκαταστήσουν.

Φωτογραφία: Volvo

Προηγούμενο άρθροΗ νέα Mercedes-Benz C-Class Sedan και Εstate
Επόμενο άρθροΟ Thomas Chevaucher επικεφαλής της DS Performance