Η Porsche κάνει την 911 ταχύτερη και προσθέτει ακόμα περισσότερη τεχνολογία για να ενισχύσει το πιο προσοδοφόρο μοντέλο της, καθώς η αγορά μετατοπίζεται προς τα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα.

Η τελευταία 911, που κάνει το ντεμπούτο της αυτή την εβδομάδα στο Los Angeles Auto Show, προσφέρει μια νέα σειρά ισχυρότερων turbo κινητήρων με έξι κυλίνδρους, με διπλό συμπλέκτη PDK και οκτώ ταχύτητες.

Η αποδοτικότητα των κινητήρων αυξήθηκε χάρη σε μια βελτιωμένη διαδικασία ψεκασμού και μια νέα διάταξη για τους υπερσυμπιεστές και το σύστημα ψύξης αέρα, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Porsche.

Το μοντέλο Carrera S, με πίσω κίνηση και 444 hp, έχει 30-hp περισσότερα από το τρέχον μοντέλο. Επιταχύνει από 0 έως 100 km / ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 308 χιλιόμετρα / ώρα. Η 911 Carrera 4S με τετρακίνηση χρειάζεται 3,6 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ.. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι 0,4 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τα προηγούμενα μοντέλα.

Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν μια λειτουργία “υγρού” για ασφαλέστερη οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους. Επίσης, το αυτοκίνητο διαθέτει για πρώτη φορά με μια θερμική κάμερα απεικόνισης για καλύτερη νυχτερινή όραση, στον προαιρετικό εξοπλισμό του. Η 911 έχει μόνιμη συνδεσιμότητα που τώρα χρησιμοποιεί και έξυπνη πλοήγηση.

Το εσωτερικό έχει επανασχεδιαστεί πλήρως. Ο πίνακας οργάνων έχει καθαρές, ευθείες γραμμές με ενσωματωμένα όργανα, εμπνευσμένα από μοντέλα 911 της δεκαετίας του 1970. Διαθέτει κεντρική οθόνη 10,9 ιντσών.

Η 911 δεν θα έχει έκδοση με μπαταρία, ενώ είναι μάλλον απίθανο να βγει σύντομα και σε υβριδικό plug-in, για λόγους απόδοσης. Το μοντέλο Taycan, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά, θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche.

Η όγδοη γενιά 911 έχει αναπτυχθεί για να φιλοξενήσει ένα υβριδικό-ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης, αλλά ο CEO της Porsche, Oliver Blume, δήλωσε ότι ένα plug-in υβριδικό σήμερα δεν θα εκπληρώνει την απόδοση που αναμένεται από τους πελάτες.

Η 911 Carrera S είναι διαθέσιμη για παραγγελίες και η τιμή της στη Γερμανία ξεκινά από τις 120 χιλ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΝέο βιοντίζελ της Volkswagen μπορεί να μειώσει κατά 20% τις εκπομπές CO2
Επόμενο άρθροΚυριαρχία “Χ” με μοναδικά οφέλη για τα μοντέλα BMW X2 και BMW X5