Από τις 10 έως τις 19 Ιανουαρίου, το περίπτερο της Peugeot στο Brussels Motor Show 2020, επικεντρώνεται στις τελευταίες εξελίξεις της μάρκας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το περίπτερο των 2.000 τ.μ. της Peugeot, στο Palace 3 του κέντρου Heysel, στο Brussels Motor Show, παρουσιάζει:

  • Την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του νέου SUV Peugeot 2008 με τις εκδόσεις εσωτερικής καύσης και τις ηλεκτρικές
  • Το νέο Peugeot 208 και το e-208
  • Το πρότυπο αυτοκίνητο 508 Peugeot Sport Engineered
  • Τη γκάμα Peugeot Plug-in Hybrid
  • Ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα: τα eT01 FS Crossover και eC01 D9 PowerTubes

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το νέο Peugeot 2008: #NextGenSUV

Το νέο Peugeot 2008 παίρνει τη θέση του στην κατηγορία συμπαγών SUV, συμβάλλοντας στην σημερινή επιτυχία της σειράς Peugeot: δυναμικός σχεδιασμός και διαφοροποίηση μέσω καινοτομίας και τεχνολογίας.

Με το δυναμικό και ξεχωριστό στυλ του, το νέο Peugeot 2008 SUV εκπέμπει μια έντονη παρουσία. Αποτελεί μια αξιοσημείωτη νέα σελίδα στην ιστορία των SUV της Peugeot, ταιριάζοντας τέλεια στο σημερινό στυλ της γκάμας, ενώ παράλληλα διαθέτει δική του προσωπικότητα.

Το νέο Peugeot 2008 SUV διαθέτει ακόμα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι εξοπλισμένο με το νέο i-Cockpit® 3D της Peugeot, το οποίο διατηρεί όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του:

  • ένα στιβαρό τιμόνι
  • μια μεγάλη οθόνη αφής HD
  • έναν πρωτοποριακό πίνακα οργάνων head-up 3D

Τα συστήματα υποστήριξης εξοπλισμού και οδηγού είναι καινούργια και σπανίζουν στην κατηγορία. Απαντώνται συνήθως σε μοντέλα ανώτερης γκάμας και διαθέτουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Peugeot. Το νέο SUV είναι πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης οδήγησης και στάθμευσης, παρακολούθησης τυφλών σημείων, εκτεταμένης αναγνώρισης οδικών σημάτων, συναγερμού προσοχής οδηγού και ενεργού συστήματος προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.

Βασισμένο στην ολοκαίνουργια και αποτελεσματική Common Modular Platform (CMP) τελευταίας γενιάς, το νέο Peugeot 2008 SUV είναι ένα πολυ-ενεργειακό όχημα. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τον τύπο κινητήρα σύμφωνα με τις δικές τους ειδικές ανάγκες: αμιγώς ηλεκτρικό, βενζίνης ή ντίζελ.

Επειδή η ηλεκτρική οδήγηση μπορεί να είναι μαγευτική, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Peugeot παρουσιάζει στους οδηγούς έναν νέο κόσμο 100% ηλεκτρικών αισθήσεων. Ο ηλεκτρικός κινητήρας 100 kW (136 hp) και η άμεσα διαθέσιμη ροπή των 260 Nm αποτελούν την απόλυτη καθημερινή οδηγική απόλαυση σε κάθε περίπτωση. Η μεγάλη χωρητικότητα 50 kWh της μπαταρίας προσφέρει εμβέλεια μέχρι 320 χλμ σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP.

Και επειδή η ηλεκτρική τεχνολογία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργεί αμφιβολίες για τις ιδιότητες του νέου Peugeot 2008 SUV, οι μπαταρίες του είναι άριστα τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα.

Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλλουν ανάλογα με την διαθέσιμη ισχύ:

  • 16 ώρες για πλήρη φόρτιση με το παρεχόμενο καλώδιο φόρτισης
  • Μεταξύ 5 ωρών και 15 λεπτών και 8 ωρών για πλήρη φόρτιση με WallBox
  • 30 λεπτά για να ανακτήσει το 80% της φόρτισης της μπαταρίας σε δημόσιους σταθμούς 100 kW

Ένα SUV με διεθνή απήχηση, το νέο Peugeot 2008 SUV λανσαρίστηκε στα τέλη του 2019.

Νέο Peugeot 208 και e-208: Φουτουριστικά & νεανικά

Στο Brussels Motor Show 2020 , η Peugeot παρουσιάζει το νέο Peugeot 208 που αντικαθιστά ένα από τα πλέον ευπώλητα της μάρκας. Στο πλαίσιο της σημερινής ενεργειακής μετάβασης, η επιλογή του τύπου αμαξώματος δεν πρέπει να επιβάλει τη χρήση του οχήματος ή τον κινητήρα του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το νέο 208 διατίθεται από το λανσάρισμά του με τρεις επιλογές: αμιγώς ηλεκτρικό, βενζίνης ή ντίζελ.

Απόλυτα συνεπής με την ανοδική πορεία της Peugeot, η νέα γενιά 208 ξεχωρίζει με το έντονο στυλ, αποπνέοντας νεανικότητα και ενέργεια.

Εμπνευσμένο από το πρότυπο αυτοκίνητο Peugeot Fractal, το νέο Peugeot 208 είναι εξοπλισμένο με ένα πρωτοποριακό, νέας γενιάς Peugeot i-Cockpit® με πίνακα οργάνων head-up 3D και ένα πλήθος συστημάτων υποστήριξης οδηγού ανώτερης κατηγορίας.

Το Peugeot 208 είναι ένα βασικό μοντέλο κατηγορίας Β. Όπως και το νέο Peugeot 2008, διαθέτει δυναμικό στυλ και ξεχωρίζει με τις καινοτομίες και την τεχνολογία του. Το νέο Peugeot 208, που είναι υπερσυνδεδεμένο με τη λειτουργία Mirror Screen και το τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης TomTom® Traffic, παρέχει κορυφαία ασφάλεια και διαθέτει κορυφαία συστήματα τελευταίας γενιάς υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της νέας λειτουργίας Drive Assist, στα ίχνη της ημιαυτόνομης οδήγησης.

Το νέο Peugeot e-208 είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και ευχάριστο στην οδήγηση με τον αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα των 100 kW (136 hp), που παρέχει 260 Nm ροπής (διαθέσιμης από 0 χλμ /ώρα) για άμεση ανταπόκριση. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία 50 kWh παρέχει εμβέλεια μέχρι 340 χλμ σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP.

Το νέο e-208 διαθέτει αρκετές άμεσα αναγνωρίσιμες εξωτερικές λεπτομέρειες:

  • μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος
  • δίχρωμα λιοντάρια που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη γωνία όρασης
  • ένα σήμα “e-208” στο πίσω μέρος και το γράμμα “e” στα φτερά

508 Peugeot Sport Engineered Concept Car: Νέου τύπου απόδοση

Το πρότυπο 508 Peugeot Sport Engineered παρουσιάζει τη μελλοντική σειρά ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλής απόδοσης που αναπτύσσεται από την Peugeot Sport.

Με βάση το ριζοσπαστικό σαλούν Peugeot 508 Hybrid, το πρότυπο αυτοκίνητο 508 Peugeot Sport Engineered διαθέτει ξεχωριστό, έντονο και αθλητικό στυλ.

Η αεροδυναμική του σχεδιάστηκε για βέλτιστη αποδοτικότητα και κορυφαία απόδοση, με έναν έντονο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, στενότερη μάσκα με ελεύθερα πτερύγια, πτερύγια υποπλαισίου, πτερύγια οπίσθιων φώτων και έναν νέο διαχύτη (diffuser) στο πίσω μέρος.

Το χρώμα Selenium Gray του αμαξώματος, το οποίο αλλάζει ανάλογα με το φως χάρη στα ιριδίζοντα σωματίδια, συνδυάζεται με ένθετα “Kryptonite” που επιβεβαιώνουν τη θέση του μοντέλου στη γκάμα σπορ υψηλών επιδόσεων.

Σχεδιασμένο με όλη την εμπειρία των μηχανικών της Peugeot Sport, το 508 Peugeot Sport Engineered  διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις, συγκρίσιμες με όχημα 400 hp εσωτερικής καύσης. Διαθέτει τέσσερις κινητήριους τροχούς και προσφέρει θεαματική επιτάχυνση μέσω ενός συνδυασμού βενζινοκινητήρα PureTech 200 hp και δύο ηλεκτρικών κινητήρων, 110 hp μπροστά και 200 ​​hp πίσω.

Το μοντέλο 508 Peugeot Sport Engineered διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα ενός υβριδικού οχήματος, προσφέροντας στους οδηγούς πραγματική απόδοση και εμβέλεια μέχρι και 50 χιλιόμετρα με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία (WLTP).

Περίπτερο Peugeot 100% Ηλεκτρικό

Καθώς η Peugeot είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει κινητικότητα σε δύο, τρεις ή τέσσερις τροχούς, το περίπτερο παρουσιάζει επίσης τις τελευταίες ηλεκτρικές εξελίξεις της Peugeot Cycles, με μπαταρία Bosch ενσωματωμένη στον σκελετό.

Η Peugeot Cycles παρουσιάζει το eT01 FS Crossover PowerTube. Το νέο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο ανώμαλου δρόμου αποτελεί την τέλεια σύνθεση για όλες τις χρήσεις: στην πόλη, στον ανοιχτό δρόμο ή εκτός δρόμου. Τα υδραυλικά συστήματα ανάρτησης εμπρός και πίσω αποσβένουν τοις κραδασμούς και εξασφαλίζουν μια αποτελεσματική και άνετη διαδρομή σε όλα τα εδάφη.

Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο πόλης eC01 PowerTube D9 είναι εξίσου καλά προσαρμοσμένο στην πόλη και την ύπαιθρο και είναι αποτελεσματικό τόσο εκτός δρόμου, όσο και στην άσφαλτο.

 

Προηγούμενο άρθροΗ διαμάχη για τα όρια εκπομπών από τα φορτηγά στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροH Amazon ανακοίνωσε νέες λύσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία