Η Northvolt επενδύει 750 εκατ. δολάρια σε Ε&Α μπαταριών

Η Northvolt επενδύει 750 εκατ. δολάρια για την δημιουργία της πρώτης πανεπιστημιούπολης Ε&Α στον κόσμο, για ολόκληρο το οικοσύστημα μπαταριών.

Η Northvolt ανακοίνωσε την επέκταση των εργαστηρίων της στο Västerås της Σουηδίας, υπό μορφή πλήρως ενσωματωμένου οικοσυστήματος για την ταχεία τεχνολογική πρόοδο του αναδυόμενου ευρωπαϊκού κλάδου μπαταριών.

Η νέα πανεπιστημιούπολη θα δημιουργηθεί από τα Εργαστήρια Northvolt-το υπάρχον εργοστάσιο βιομηχανοποίησης κυψελών με τις παρακείμενες εγκαταστάσεις δοκιμών και το πιλοτικό εργοστάσιο ανακύκλωσης Revolt, το οποίο θα τροφοδοτεί απευθείας την επιτόπια παραγωγή με ανακυκλωμένες πρώτες ύλες. Συνολικής επένδυσης 750 εκατ. δολαρίων, η πανεπιστημιούπολη θα παρέχει στους πελάτες πρόσβαση σε εργαλειοθήκη που θα καλύπτει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων αλυσίδας αξίας, για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον κύκλο ζωής μπαταριών ιόντων λιθίου-από ενεργά υλικά και σχεδιασμό κυψελών, έως συστήματα μπαταριών και ανακύκλωση.

Ο Peter Carlsson, συνιδρυτής και CEO της Northvolt, δήλωσε: “Υπάρχει σήμερα μια μη αναστρέψιμη δυναμική μετάβασης σε ηλεκτρικές λύσεις μπαταρίας. Τα Εργαστήρια Northvolt επεκτείνονται για να αξιοποιήσουν αυτή την δυναμική – για να επιταχύνουν περαιτέρω τη μετάβαση σε ασφαλείς, βιώσιμες λύσεις μπαταριών. Με την ίδρυση της πανεπιστημιούπολης όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι βιομηχανίες, με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, πιστεύουμε πως μπορούμε να θέσουμε τα απαραίτητα θεμέλια για να αναδειχθεί η Ευρώπη ηγετική περιοχή μιας τεχνολογίας που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας απανθρακοποίησης”.

Το πρώτο κτίριο είναι ήδη υπό κατασκευή-ένα κέντρο Ε&Α που θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων υλικών και προϊόντων κυψελών μπαταριών, διευρύνοντας έτσι το εύρος της ικανότητας της Northvolt να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση προσαρμοσμένων λύσεων, διευρύνοντας παράλληλα τα όρια της τεχνολογίας κυψελών επόμενης γενεάς. Παράλληλα, νέος χώρος γραφείων 15.000 τετραγωνικών μέτρων είναι υπό ανάπτυξη για να στεγάσει την αύξηση του προσωπικού από 400 σε τουλάχιστον 1.000 άτομα, που θα εργαστούν στα Εργαστήρια.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί νέο κέντρο πελατών που θα χρησιμεύσει ως χώρος συνεργατών, νεοφυών επιχειρήσεων, επεκτάσεων και ακαδημαϊκών, για συναντήσεις, συνεργασίες και συλλογική προώθηση εταιρειών του ευρωπαϊκού κλάδου τεχνολογιών μπαταριών και ηλεκτροκίνησης.

Ο Yasuo Anno, Chief Development Officer της Northvolt, δήλωσε: “Η ίδρυση της πανεπιστημιούπολης αποτελεί το φυσικό επόμενο βήμα της Northvolt στην αποστολή της παροχής κορυφαίων τεχνολογιών μπαταριών παγκοσμίως. Η Ε&Α, ο σχεδιασμός κυψελών και η ανάπτυξη στοιχείων, η ανακύκλωση μπαταριών, η ανάπτυξη διαδικασίας παραγωγής – όλα αυτά τα πεδία δεν μπορούν να προχωρήσουν μεμονωμένα. Συγκεντρώνοντας όλα τα επιμέρους στοιχεία σε μια πανεπιστημιούπολη, θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε λύσεις μπαταριών για την παγκόσμια αγορά”.

Προηγούμενο άρθροΝέα ετικέτα «Manufaktur» της Mercedes-Benz
Επόμενο άρθροVolvo Group: Όχημα με χάλυβα χωρίς εκπομπές