Δήλωση ανοιχτής πρόσβασης IP κατά του COVID-19

Η “δήλωση ανοιχτής πρόσβασης IP κατά του COVID-19”, είναι μια συλλογική προσπάθεια για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην οποία η Nissan Motor Co., Ltd. συμμετέχει ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, με αυτή τη δήλωση ανοιχτής πρόσβασης IP συστρατεύονται επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και ακαδημαϊκοί, ώστε να προωθήσουν την ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη και κατασκευή θεραπευτικών φαρμάκων, εμβολίων, ιατρικών συσκευών και προϊόντων ελέγχου των λοιμώξεων.

Σύμφωνα με αυτήν τη δήλωση, η Nissan δεν θα ζητήσει αποζημίωση, ούτε θα διεκδικήσει κανένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μοντέλο χρησιμότητας, σχέδιο ή πνευματικά δικαιώματα έναντι οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης, της πρόληψης, του περιορισμού και της θεραπείας της νόσου,  μέχρι την ημερομηνία που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα δηλώσει ότι η επιδημία COVID-19 δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.

Η Nissan θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την υποστήριξη μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσω της μηχανικής και της παραγωγής οχημάτων, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα περιουσιακά της στοιχεία και σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες αρχές, σε κάθε χώρα.

 

Προηγούμενο άρθροΣύμβολο της μάρκας το Peugeot i-Cockpit
Επόμενο άρθροΗ Karin Rådström επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks