Η Karin Rådström επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks
Η Karin Rådström επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks

Η Karin Rådström ανέλαβε καθήκοντα Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG, επικεφαλής της MercedesBenz Trucks από την 1η Μαΐου 2021.

Η Karin Rådström διαδέχεται τον Stefan Buchner, που αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί μετά από περισσότερα από 30 χρόνια στην εταιρεία, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος.

“Είμαστε πολύ ευτυχείς που καλωσορίζουμε την Karin στην παγκόσμια ηγετική μας ομάδα. Διαθέτει πλούσια διεθνή εμπειρία στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων και ιστορικό επιτυχιών στη διαμόρφωση πελατοκεντρικής οργάνωσης πωλήσεων και εμπειρίας μάρκας”, δήλωσε ο Martin Daum, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG.

Η Karin Rådström εντάσσεται στην Daimler Trucks προερχόμενη από τη Scania, όπου υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπεύθυνη για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, από το 2019.

Η κ. Rådström, γεννημένη στη Σουηδία,  ξεκίνησε στη Scania ως εκπαιδευόμενη το 2004, μετά την αποφοίτησή της με Μεταπτυχιακό στη Μηχανική (Master of Engineering) στη Βιομηχανική Διαχείριση από το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Στοκχόλμης. Από το 2007, κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην υπηρεσία πωλήσεων και σέρβις της Scania, συμπεριλαμβανομένων των καθηκόντων ως Επικεφαλής της δραστηριότητας λεωφορείων και πούλμαν της εταιρείας, καθώς και της έναρξης της δραστηριότητας συνδεδεμένων οχημάτων.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan στη “δήλωση ανοιχτής πρόσβασης IP κατά του COVID-19”
Επόμενο άρθροH Hertz κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές της