Δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες περί χρεοκοπίας της Hertz, καθώς η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές της και έχει πλέον το περιθώριο διευθέτησης του χρέους της μέχρι τις 22 Μαΐου.

Η Hertz κατέληξε σε σωτήρια συμφωνία με τους δανειστές της που της παρέχει περισσότερο χρόνο διευθέτησης του χρέους της και παρατείνει την περίοδο χάριτος στις πληρωμές που αθέτησε πρόσφατα (27 Απριλίου). Έτσι, η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων έχει το περιθώριο μέχρι τις 22 Μαΐου 2020 να αναπτύξει μια στρατηγική που “αντανακλά καλύτερα τον οικονομικό αντίκτυπο της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19“. (Οι λεπτομέρειες αναφέρονται στην οικονομική ενημέρωση της εταιρείας).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, η Hertz και οι θυγατρικές της γνώρισαν ένα γρήγορο, ξαφνικό και δραματικό αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους. Ενώ η Hertz έχει αναλάβει επιθετική δράση για τη μείωση του κόστους, αντιμετωπίζει σημαντικά συνεχιζόμενα λειτουργικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων μηνιαίων πληρωμών βάσει της συμφωνίας Λειτουργικής Μίσθωσης (Amended and Restated Master Motor Vehicle Operating Lease and Servicing Agreement) (Series 2013-G1) με την Hertz Vehicle Financing LLC, σύμφωνα με την οποία η Hertz μισθώνει οχήματα που χρησιμοποιούνται στις δραστηριότητες ενοικίασης αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι φήμες διογκώθηκαν και οι μετοχές της Hertz έπεσαν όταν η Wall Street Journal ανέφερε σε ρεπορτάζ ότι η εταιρεία ενοικίασης προσέλαβε πρόσθετο σύμβουλο καθώς ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης.

Η Hertz Corporation, θυγατρική της Hertz Global Holdings, Inc., διαθέτει τις μάρκες ενοικίασης οχημάτων Hertz, Dollar και Thrifty σε περίπου 10.200 σημεία (ιδιόκτητα ή franchisee) στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η Hertz Corporation είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης παγκοσμίως και η μάρκα Hertz είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες στον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροΗ Karin Rådström επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks
Επόμενο άρθροΗ Nissan παραμένει αφοσιωμένη στην Ευρώπη