Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Nio εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής smartphone, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, William Li, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα smartphone της Nio θα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης και θα στοχεύει μόνο στους πελάτες της.

Σύμφωνα με τον Li, οι πελάτες της Nio με γνώσεις τεχνολογίας απαιτούν τηλέφωνο για καλύτερη σύνδεση με τα αυτοκίνητά τους, αυξάνοντας την λειτουργικότητά τους.

Όπως αναφέρει το Streetinsider, ο Li πιστεύει πως το κατασκευαστικό μέρος είναι εύκολο, αλλά η παραγωγή ενός καλού τηλεφώνου αποτελεί πρόκληση. Αντιλαμβάνεται πως ήταν αναπόφευκτο να βρεθεί η Nio αντιμέτωπη με τον τεχνολογικό γίγαντα Apple. Σύμφωνα με το Reuters, η Apple δραστηριοποιείται σε ένα αυτοκίνητο που ίσως βγει σε παραγωγή το 2024.

Δεν είναι βέβαιο πως ο Li θέλει να έλθει αντιμέτωπος με την Apple σε έναν ανταγωνισμό έξυπνου αυτοκινήτου και τηλεφώνου. Αλλά οι πρόσφατες κινήσεις άλλων εταιρειών τεχνολογίας προμηνύουν πολύ ανταγωνιστική αγορά τα επόμενα χρόνια.

Η Sony σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά αυτοκινήτων και το πρώτο μοντέλο έχει προγραμματιστεί για το 2025, σε συνεργασία με την Honda. Από την άλλη, η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και συνεργάτης της Apple, Foxconn, εισήλθε επίσης στην κατασκευή αυτοκινήτων πέρυσι. Η ταϊβανέζικη εταιρεία συνεργάζεται με τη Fisker και τη Lordstown Motors, λανσάρισε το Foxtron και παρουσίασε τρία πρότυπα μοντέλα: Model E Sedan, Model T bus και Model C crossover.

Ενώ πολλές εταιρείες τεχνολογίας εισέρχονται στην αυτοκινητοβιομηχανία, υπάρχουν κάποιες που αποχωρούν. Πέρυσι, η Samsung αποφάσισε να πουλήσει στη Renault το υπόλοιπο μερίδιό της στη Renault Samsung Motors, η οποία κατέγραψε μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Προηγούμενο άρθροΗ ALD διακόπτει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία
Επόμενο άρθροYamaha – Gogoro: παραγωγή ηλεκτρικών σκούτερ