Yamaha - Gogoro: παραγωγή ηλεκτρικών σκούτερ

Η ιαπωνική εταιρεία μοτοσικλετών Yamaha συνεργάζεται με την ταϊβανέζικη εταιρεία εναλλαγής μπαταριών Gogoro για παραγωγή του δεύτερου ηλεκτρικού σκούτερ της.

Ο συνδυασμός των μηχανικών της δεξιοτήτων με την υποδομή εναλλαγής μπαταριών της Gogoro ταιριάζει απόλυτα στο Περιβαλλοντικό Σχέδιο 2050 της Yamaha, το οποίο στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Yamaha - Gogoro: παραγωγή ηλεκτρικών σκούτερ

Το νέο σκούτερ EMF δεν θα προσφέρει μόνο εναλλαγή μπαταρίας, αλλά θα διαθέτει και προβολέα LED για βελτίωση της ασφάλειας και μεγάλη οθόνη TFT για καλύτερη πλοήγηση. Ο τηλεχειρισμός μέσω smartphone θα επιτρέπει την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ηλεκτρικού σκούτερ.

Η Yamaha περιλαμβάνεται στις δέκα εταιρείες που προμηθεύουν μπαταρίες στην Gogoro. Η ταϊβανέζικη εταιρεία προσφέρει εναλλαγή μπαταριών για 47 μοντέλα, μέσω του δικτύου Gogoro. Αυτό το δίκτυο αποτελείται από 10.918 GoStations σε 2.276 τοποθεσίες στην Ταϊβάν, παρέχοντας περίπου 250.000 εναλλαγές μπαταριών καθημερινά.

Το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της Yamaha, που παρουσιάστηκε το 2019, ήταν το EC-05, βασισμένο στο σχέδιο των ηλεκτρικών σκούτερ Gogoro 2. Το EC-05 αναπτύσσει τελική ταχύτητα 90 χλμ/ώρα και αυτονομία 110 χλμ με κινητήρα 6.400 W, που τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 18650. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την αυτονομία του EMF, αλλά πιστεύεται πως είναι μεγαλύτερη του EC-05.

“Η Gogoro είναι ενθουσιασμένη που υποστηρίζει το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο οχημάτων Gogoro της Yamaha και προσβλέπουμε στους νέους πελάτες της στην Ταϊβάν που χρησιμοποιούν την αλλαγή μπαταριών της Gogoro”, δήλωσε ο Horace Luke, ιδρυτής και CEO της Gogoro Inc. “Η Yamaha και η Gogoro παραμένουν αφοσιωμένες στην παροχή καλύτερων και περισσότερο βιώσιμων λύσεων μεταφοράς στην αγορά που ενσωματώνουν τον απίστευτο σχεδιασμό και τη μηχανική των οχημάτων της Yamaha με την κορυφαία εναλλαγή μπαταριών της Gogoro”.

Προηγούμενο άρθροΗ Nio θα παράγει smartphone για τους οδηγούς της
Επόμενο άρθροΟ πόλεμος ανεβάζει τις τιμές στην Ανατ. Ευρώπη