Η ALD Automotive ανακοίνωσε τη Δευτέρα 11 Απριλίου ότι διακόπτει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, το Καζακστάν και τη Λευκορωσία.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου αναφέρει: «Στο πλαίσιο της σημερινής ανακοίνωσης της Société Générale σχετικά με τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, η ALD Automotive OOO, που δραστηριοποιείται στη Ρωσία και μέσω του υποκαταστήματός της στο Καζακστάν και η ALD Belarus LLC, δεν συνάπτουν πλέον καμία νέα εμπορική συναλλαγή». Αυτό φαίνεται να εννοεί πως οι τρέχουσες συμβάσεις θα συνεχίσουν να τηρούνται.

Η ανακοίνωση ακολουθεί τη δήλωση της μητρικής εταιρείας της ALD, της Société Générale, ότι θα σταματήσει τις τραπεζικές και ασφαλιστικές της δραστηριότητες στη Ρωσία.

Ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος ανακοίνωσε επίσης πως υπέγραψε συμφωνία για την πώληση ολόκληρου του μεριδίου του στη Rosbank και τις ρωσικές ασφαλιστικές θυγατρικές του ομίλου στην Interros Capital, τον προηγούμενο μέτοχο της Rosbank. Με τη συμφωνία αυτή, που συνήφθη μετά από αρκετές εβδομάδες εντατικής εργασίας, ο όμιλος θα αποχωρήσει με αποτελεσματικό και εύρυθμο τρόπο από τη Ρωσία, διασφαλίζοντας τη συνέχεια για τους εργαζόμενους και τους πελάτες του.

Αυτή η σχεδιαζόμενη συναλλαγή, η οποία υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών και αντιμονοπωλιακών αρχών, θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές και κανονιστικές υποχρεώσεις. Το κλείσιμο αυτής της λειτουργίας θα πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Προηγούμενο άρθροBMW Group: βιώσιμα παραγόμενες ζάντες αλουμινίου
Επόμενο άρθροΗ Nio θα παράγει smartphone για τους οδηγούς της