Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων NIO παρουσίασε πρόσφατα το ES7, ένα έξυπνο ηλεκτρικό μεσαίο SUV, καθώς και τα ES8, ES6 και EC6.

Το εξωτερικό του NIO ES7 παρουσιάζει την τελευταίο σχεδιαστικό ύφος της μάρκας με απλές γραμμές και ισχυρές αναλογίες. Αποτελεί επίσης την πρώτη έκφραση του «Design for AD» για SUV. Η NIO εξέλιξε το ξεχωριστό σχεδιαστικό ύφος των SUV με σύγχρονους θόλους τροχών, τονίζοντας την οδική παρουσία του μοντέλου. Το DRL διπλού ταμπλό στο εμπρόσθιο μέρος του ES7 συναντάται με το οπίσθιο φανάρι “Air Wing” και παρέχει αυξημένη ορατότητα.

Το εσωτερικό του NIO ES7 συνεχίζει το αφήγημα του «δεύτερου καθιστικού» με κομψότητα και εκλεπτυσμένες πινελιές. Το μεταξόνιο των 2960 χιλ. δίνει στο μοντέλο ευρύχωρη καμπίνα. Το εμπρόσθιο μέρος της καμπίνας διαθέτει πίνακα οργάνων σε σχήμα S διπλής επίστρωσης, με εκτεταμένη χρήση υλικών ρατάν karuun®. Το εσωτερικό του ES7 διαθέτει ευρύχωρες διαστάσεις. Τα εμπρόσθια καθίσματα διαθέτουν λειτουργίες θέρμανσης, εξαερισμού και μασάζ. Τα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα είναι στάνταρ με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη πλάτη μεταξύ 23° και 31°.

Το “NIO Digital System for Evolving Smart Technology” έκανε επίσης το ντεμπούτο του. Περιλαμβάνει έξυπνο εξοπλισμό, πλατφόρμα υπολογισμού, λειτουργικό σύστημα, έξυπνους αλγόριθμους και έξυπνες εφαρμογές. Το NIO Digital System ενσωματώνει συνεχή ανάπτυξη σε ένα συνεκτικό οικοσύστημα βιωσιμότητας. Το Banyan είναι το έξυπνο λειτουργικό σύστημα της πλατφόρμας NT2. Το NIO Aquila Super Sensing και το NIO Adam Super Computing αποτελούν τον έξυπνο εξοπλισμό και την πλατφόρμα υπολογισμού. Επιπλέον, το ES7 διαθέτει το τελευταίο NIO Autonomous Driving (NAD). Σταδιακά θα επιτύχει ασφαλή, ήρεμη, αυτόνομη εμπειρία οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους, αστικές περιοχές, χώρους στάθμευσης και εναλλαγής μπαταρίας.

Το νέο μοντέλο διατίθεται με στάνταρ PanoCinema, το συμβατό με AR/VR ψηφιακό σύστημα πιλοτηρίου. Η NIO και η NREAL, καινοτόμος εταιρεία συσκευών AR, ανέπτυξαν ειδικά γυαλιά AR που προβάλλουν οθόνη 201 ιντσών στα 6 μέτρα. Σε συνδυασμό με τον ψηφιακό φωτισμό περιβάλλοντος 256 χρωμάτων και το ηχοσύστημα 7.1.4 Dolby Atmos surround, το PanoCinema θα σας προσφέρει καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία.

Το NIO ES7 διαθέτει την πλατφόρμα e-drive υψηλής απόδοσης δεύτερης γενιάς, με ενισχυτή SiC. Η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα. Οι μπροστινές δαγκάνες 4 εμβόλων Brembo είναι στάνταρ. Το φρενάρισμα 100 – 0 χλμ./ώρα συντελείται εντός 33,9 μέτρων. Η αερανάρτηση είναι επίσης στάνταρ σε όλη τη γκάμα. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του ES7 είναι 0,263. Η αυτονομία CLTC του ES7 φτάνει τα 485 χλμ με την στάνταρ μπαταρία 75 kWh, τα 620 χλμ με την μπαταρία 100 kWh και τα 850 χλμ με την μπαταρία 150 kWh. Ο συνδυασμός Power Home, Power Charger και εθνικού δικτύου σχεδόν 1000 σταθμών Power Swap θα εξαλείψει το άγχος της αυτονομίας για τους χρήστες του ES7.

Το ES7 είναι από τα πρώτα πιστοποιημένα επιβατικά οχήματα στην Κίνα που μπορεί να σύρει τροχόσπιτο ή ρυμουλκούμενο. Η προαιρετική ηλεκτρική ράβδος ρυμούλκησης διαθέτει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 κιλών. Επιπλέον, το ES7 μπορεί να παρέχει ρεύμα σε ρυμουλκούμενο εξοπλισμό. Σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να υποστηρίξει δραστηριότητα Camping και παροχής V2L.

Οι προπαραγγελίες αρχίζουν τώρα μέσω εφαρμογής NIO. Οι παραδόσεις αναμένονται να ξεκινήσουν στις 28 Αυγούστου 2022.

Τα ES8, ES6 και EC6 του 2022 είναι εξοπλισμένα με το ψηφιακό σύστημα Alder της NIO. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ψηφιακό σύστημα ελέγχου πιλοτηρίου, αισθητήρες βελτιωμένων δυνατοτήτων υπολογισμού/ανίχνευσης και μεγαλύτερη ευελιξία για μελλοντικές λειτουργίες. Επιπλέον, η γκάμα διαθέτει βασικό εξοπλισμό με πάνω από 100 συστήματα άνεσης, ασφάλειας και έξυπνης λειτουργίας και 200 συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων προς επιλογή.

Η NIO ανακοίνωσε το ES8 Landmark Edition Pilot με εξαθέσια διάταξη και αποκλειστικό σχεδιαστικό πακέτο.

 

Προηγούμενο άρθροThomas Schäfer: Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής της VWCV
Επόμενο άρθροΡεκόρ πωλήσεων για την τέταρτη γενιά του Hyundai Tucson