Ο Thomas Schäfer, CΟO της Volkswagen, ανέλαβε Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της VWCV στις 15 Ιουνίου 2022.

Όπως είναι γνωστό η Volkswagen όρισε τον Thomas Schäfer ως νέο Chief Operating Officer (COO) της μάρκας Volkswagen, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2022. Με τις αλλαγές στο ΔΣ του Ομίλου, ο κ. Schäfer θα αναλάβει στη συνέχεια Πρόεδρος της μάρκας Volkswagen από την 1η Ιουλίου 2022 και υπεύθυνος για το Volume Brand Group. Οι αλλαγές στο ΔΣ του Ομίλου επηρεάζουν και την Συμβουλευτική Επιτροπή της Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV). Έτσι, ο Thomas Schäfer, ανέλαβε Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της VWCV στις 15 Ιουνίου 2022. Διαδέχεται τον σημερινό Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής και CEO του Ομίλου, Herbert Diess, ο οποίος θα αποχωρήσει από το ΔΣ στα τέλη Ιουνίου.

Το Volume Brand Group – με κορυφαία την Volkswagen Passenger Cars και τις Škoda, Seat / Cupra και Volkswagen Commercial Vehicles – διαδραματίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική NEW AUTO του Volkswagen Group. Η συνεργασία μεταξύ των μαρκών του Volume Group, που θα παραμείνουν ισχυρές, ανεξάρτητες μάρκες στο μέλλον, θα ενταθεί και θα αναδιαρθρωθεί για καλύτερη αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων και συνεργειών. Πρώτο βήμα: ο CEO της Volkswagen Passenger Cars είναι και CEO του Volume Brand Group και μέλος του ΔΣ. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναλάβει διαδοχικά την προεδρία των Εποπτικών Συμβουλίων και των Συμβουλευτικών Επιτροπών των αντίστοιχων μαρκών.

«Η Volkswagen Commercial Vehicles αποτελεί σημαντικό τμήμα του Volume Brand Group», λέει ο Thomas Schäfer. «Με τη μετάβαση στην ηλεκτροκινητικότητα και ως κέντρο αυτόνομης οδήγησης, είμαστε καλά εξοπλισμένοι για το μέλλον. Ανυπομονώ να βοηθήσω στη διαμόρφωση της πορείας – και στη στενή συνεργασία του ομίλου».

Η Συμβουλευτική Επιτροπή της VWCV αποτελείται από πέντε εκπροσώπους εργαζομένων και πέντε εκπροσώπους των εταιρειών και συνεδριάζει τέσσερις φορές τον χρόνο. Εκτός από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, το ΔΣ της Volkswagen Commercial Vehicles παρίσταται σε αυτές τις συνεδριάσεις.

Ο Ralf Brandstätter θα συνεχίσει τον ρόλο του ως CEO της Volkswagen έως τις 30 Ιουνίου 2022, για να αναλάβει αργότερα στο τμήμα Κίνας του ΔΣ του Ομίλου με ισχύ από την 1η Αυγούστου 2022.

Προηγούμενο άρθρο«Χαρισματική απλότητα» στα MINI του μέλλοντος
Επόμενο άρθροΗ NIO παρουσίασε το έξυπνο, ηλεκτρικό SUV ES7