Fiat Concept_Pick-up

Η νέα παγκόσμια παρουσία της Fiat ανακοινώθηκε με βίντεο, στο οποίο ο Olivier Francois, CEO της Fiat και Global CMO της Stellantis, παρουσιάζει τα επόμενα λανσαρίσματα της μάρκας με ένα Panda,το δημοφιλές μοντέλο που κυκλοφορεί για πάνω από σαράντα χρόνια. Αυτό το σύμβολο ιταλικής δημιουργικότητας ενέπνευσε την νέα οικογένεια μοντέλων.

  • Όλα τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν κοινή παγκόσμια πλατφόρμα, με την οποία θα διατίθενται σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.
  • Η Fiat θα προσφέρει συστήματα κίνησης ηλεκτρικά, υβριδικά και ICE, εξασφαλίζοντας μέγιστη συνάφεια με τους πελάτες ανά τον κόσμο.
  • Το πρώτο αυτοκίνητο της νέας οικογένειας θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο του 2024 και θα λανσάρεται ένα νέο μοντέλο ετησίως για την επόμενη τριετία.

Στην συνεχώς μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά κινητικότητας, υπάρχουν εκείνοι που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον και εκείνοι που κάνουν συγκεκριμένα βήματα για ένα πιο βιώσιμο και υπεύθυνο αύριο. Η Fiat απέδειξε ότι το μέλλον είναι ήδη εδώ με την παρουσίαση των νέων προτύπων εμπνευσμένων από το Panda.

Το πρώτο από τα νέα προϊόντα θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούλιο και θα ακολουθήσει το λανσάρισμα ενός νέου οχήματος κάθε χρόνο μέχρι το 2027. Τα νέα μοντέλα σχεδιάστηκαν για να κατακτήσουν τους δρόμους του κόσμου και να ολοκληρώσουν την γκάμα της μάρκας. Χάρη στην Stellantis η Fiat διαθέτει νέα παγκόσμια πλατφόρμα, στην οποία πρόσθεσε στοιχεία ιταλικής δημιουργικότητας, συνδυάζοντας ομορφιά και απλότητα.

Ο Olivier Francois δήλωσε: «Η Fiat είναι παγκόσμια μάρκα με πωλήσεις 1,3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων πέρυσι και σταθερή ηγετική θέση σε πολλά μέρη του κόσμου. Διαθέτουμε παγκόσμια παρουσία και το επόμενο βήμα μας θα είναι η μετάβαση από τα τοπικά προϊόντα σε παγκόσμια προσφορά, προς όφελος των πελατών μας σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ευτυχείς που μοιραζόμαστε αυτήν τη ματιά στο μέλλον μας. Ένα πολύ άμεσο μέλλον στην πραγματικότητα, αφού το πρώτο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σε τέσσερις μήνες, στον εορτασμό της 125ης επετείου της μάρκας. Μετά το αυτοκίνητο αυτό, θα ακολουθεί ένα νέο μοντέλο ετησίως».

Τα νέα αυτοκίνητα θα διέπονται από την ίδια φιλοσοφία – Η λειτουργικότητα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από διασκέδαση – και την ίδια τεχνολογία – την ενιαία παγκόσμια πλατφόρμα με δυνατότητα τοπικών προσαρμογών. Όπου και αν δημιουργηθούν νέα μοντέλα, θα μπορούν να παραχθούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να προσεγγίσουν πελάτες παντού. Η μοναδική πολυενεργειακή πλατφόρμα θα επιτρέψει επίσης στα επόμενα μοντέλα Fiat να εξοπλιστούν με όλους τους τύπους κινητήρων (ηλεκτρικούς, υβριδικούς και ICE). Επιπλέον, η νέα οικογένεια θα διαθέτει αποτελεσματική χρήση χώρων και βιώσιμα υλικά. Κάθε νέο μοντέλο θα αποτελεί μοναδική και πρωτότυπη έκφραση του περιεκτικού, προσιτού και έξυπνου πνεύματος που επέτρεψε στη μάρκα να δημιουργήσει οχήματα με αρθρωτούς εσωτερικούς χώρους, μοναδική εμφάνιση και τολμηρά χαρακτηριστικά.

Η Fiat πρόκειται να παράγει πιο βιώσιμα και οικονομικά αυτοκίνητα με την προσέγγιση «λιγότερο σημαίνει περισσότερο», αφαιρώντας περιττά εξαρτήματα και μειώνοντας τα ρυπογόνα υλικά όπως το χρώμιο, τα κράματα, το δέρμα και τα αφρώδη υλικά των καθισμάτων. Επιπλέον, υπάρχει ανανεωμένη εστίαση στις αεροδυναμικές επιδόσεις, όπως φαίνεται στο πρότυπο fastback και στην «σπονδυλωτή» διαμόρφωση της Fiat. Η τελευταία ευνοείται από την κοινή πλατφόρμα και την  χρήση έως και 80% κοινών εξαρτημάτων αναλόγως μοντέλων —όπως οι εσωτερικοί χώροι— με αποτέλεσμα την αποτελεσματικότερη κατασκευαστική διαδικασία και τα οφέλη για τους πελάτες, όπως η προσιτή τιμή και η ιδιαιτερότητα.

Αυτοκίνητο πόλης

Το πρώτο πρότυπο μοντέλο στο βίντεο είναι το νέο City Car. Μεγαλύτερο από το σημερινό Panda, ένα είδος «Mega-Panda», του οποίου ο σχεδιασμός του εμπνεύστηκε επίσης από την γενέτειρα της μάρκας: το εμβληματικό κτίριο Lingotto στο Τορίνο με την διάσημη πίστα δοκιμών στον τελευταίο όροφο. Οι σχεδιαστές της Fiat εμπνεύστηκαν από ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Lingotto για να δημιουργήσουν το νέο σχεδιαστικό ύφος, συμπεριλαμβανομένης της ανάλαφρης δομής, της βελτιστοποίησης του χώρου και της φωτεινότητας. Το ωοειδές σχήμα της πίστας «La Pista 500» της οροφής επηρέασε το εσωτερικό του νέου μοντέλου, από το ταμπλό μέχρι την οθόνη και τα καθίσματα.

Επιπλέον, η Fiat δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση βιώσιμων υλικών, συμπεριλαμβανομένων των ανακυκλωμένων πλαστικών και των υφασμάτων από μπαμπού. Η μάρκα σκοπεύει να προχωρήσει σε πιο βιώσιμη κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της ευκολότερης σύνδεσης και αποσύνδεσης με «καλώδιο αυτόματης περιέλιξης». Η υψηλή θέση οδήγησης και η στιβαρή σχεδίαση καθιστούν το αυτοκίνητο πόλης κατάλληλο για πελάτες σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε πολυσύχναστα αστικά περιβάλλοντα και ταυτοχρόνως ευρύχωρο και προσαρμόσιμο για οικογενειακά Σαββατοκύριακα και διακοπές.

Pick-up

Το pick-up είναι to δεύτερo πρότυπο στο βίντεο. Η Fiat ηγείται της αγοράς στη Νότια Αμερική και το pick-up Strada είναι το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά της Βραζιλίας. Η Fiat πιστεύει ότι αυτός ο τύπος οχήματος μπορεί να σημειώσει επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμα και στην Ευρώπη. Το νέο pick-up της Fiat προσφέρει διασκέδαση και λειτουργικότητα. Το όχημα συνδυάζει την έννοια του pick-up με την λειτουργικότητα του LCV και την άνεση του SUV, με κατάλληλο μέγεθος για αστικά περιβάλλοντα και υπαίθριες δραστηριότητες.

Fastback

Κληρονόμος δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μάρκας – του Fiat Fastback στη Βραζιλία και του Fiat Tipo στη Μέση Ανατολή και την Αφρική – αυτό το fastback επιδιώκει να ακολουθήσει τα βήματά τους και να εδραιωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική , ακόμα και στην Ευρώπη. Κατασκευάζεται στην ίδια αρθρωτή πλατφόρμα και διαθέτει εμφάνιση σπορ. Το Fastback αποδεικνύει ότι η μάρκα μπορεί να βελτιώσει την βιωσιμότητα χωρίς να εγκαταλείψει τις επιδόσεις: η δυναμική γραμμή και οι αεροδυναμικές επιδόσεις του προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση και πιο σύγχρονα στοιχεία από πολλά SUV.

SUV

Το τέταρτο πρότυπο στο βίντεο είναι το ευρύχωρο οικογενειακό SUV, ένα είδος «Giga-Panda». Σύμφωνα με την αντίληψη της Fiat ως πρωτοπόρου προσιτής, καινοτόμου και βιώσιμης κινητικότητας, το όχημα αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της ιδιαίτερης έμφασης που δίνει η μάρκα στις ανάγκες της οικογενειακής μετακίνησης.

Το SUV της Fiat ανταποκρίνεται στις υψηλές ανάγκες των πελατών όσον αφορά στην ασφάλεια, την ευελιξία και την σχεδίαση, παρέχοντας ευρυχωρία και στιβαρότητα στις οικογένειες σε όλο τον κόσμο.

Camper

Το τελευταίο πρότυπο είναι το απόλυτο όχημα πολυεργαλείο, με ύφος dolce vita που επανασυνδέει τους ανθρώπους και τη φύση. Αυτό το πρότυπο αποτίει φόρο τιμής στη «λειτουργικότητα» του Panda της δεκαετίας του ’80 και αναφέρεται στην ευελιξία του αυτοκινήτου που δημιουργήθηκε για την πόλη, με χαρακτηριστικά SUV και χρηστικότητα έμπιστου βοηθού.

Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία Ayvens – Stellantis για 500.000 οχήματα
Επόμενο άρθροΟ Michael Lohscheller νέος Πρόεδρος της VDIK