Ο Michael Lohscheller νέος Πρόεδρος της VDIK

Μετά από πρόταση του ΔΣ, η έκτακτη γενική συνέλευση της Γερμανικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων (VDIK) εξέλεξε τον Michael Lohscheller ως νέο Πρόεδρό της. Θα αναλάβει καθήκοντα στις 12 Ιουνίου 2024.

Η VDIK εκπροσωπεί τα συμφέροντα 38 διεθνών κατασκευαστών αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων στη Γερμανία.

Ο Michael Lohscheller διαδέχεται τον Reinhard Zirpel, πρόεδρο της VDIK από το 2016, ο οποίος ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2023 ότι δεν θα ήταν υποψήφιος για επανεκλογή φέτος.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση, ο André Schmidt, Πρόεδρος της Toyota Deutschland GmbH, εξελέγη νέος Αντιπρόεδρος της VDIK, διαδεχόμενος τον Jürgen Keller. Ανέλαβε ήδη τα καθήκοντά του.

Μετά από διάφορες θέσεις στις Jungheinrich, Daimler Chrysler, Mitsubishi Motors και Volkswagen, ο Michael Lohscheller ήταν στην Opel από το 2012 έως το 2021, αρχικά ως CFO και τελικά ως CEO από το 2017. Στη συνέχεια ηγήθηκε της βιετναμέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας VinFast ως Global CEO. Πιο πρόσφατα, ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nikola Corporation, αμερικανικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών και φορτηγών υδρογόνου, μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα παγκόσμια παρουσία της Fiat
Επόμενο άρθροWorld Car of the Year 2024, οι τελικοί φιναλίστ