Οι τελικοί φιναλίστ των Παγκόσμιων Βραβείων Αυτοκινήτου (World Car of the Year 2024), για τα οποία έχετε ήδη ενημερωθεί από προηγούμενη έκδοση του FN, ανακοινώθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 26 Φεβρουαρίου.

  • Για το βραβείο World Car of the Year 2024 επελέγησαν τα BYD Seal, Kia EV9 και Volvo EX30.
  • Για το World Urban Car 2024 επελέγησαν τα BYD Dolphin, Lexus LBX και Volvo EX30.
  • Για το World Luxury Car 2024 επελέγησαν τα BMW 5 Series / i5, Mercedes-Benz E-Class και Mercedes-Benz EQE SUV.
  • Για το World Performance Car 2024 επελέγησαν τα BMW M2, BMW XM και Hyundai Ioniq 5 N.
  • Για το World Electric Vehicle 2024 επελέγησαν τα BMW i5, Kia EV9 και Volvo EX30.
  • Για το World Car Design of the Year 2024 επελέγησαν τα Ferrari Purosangue, Ford Bronco και Toyota Prius.

Ακόμα, η κριτική επιτροπή των World Car Awards ψήφισε τον Adrian Newey, OBE, Red Bull Racing ως World Car Person of the Year 2024. Ως Chief Technical Officer της Red Bull Racing, ο ειδικός στην αεροδυναμική Adrian Newey είναι ο σχεδιαστής και η κινητήρια δύναμη πίσω από το RB19, το αγωνιστικό αυτοκίνητο που κυριαρχεί στην ιστορία της Formula 1. Το 2023, κέρδισε 21 από τους 22 αγώνες, κατακτώντας το έκτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Red Bull και το τρίτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Max Verstappen, καθιερώνοντας το σχεδιαστικό ύφος που θα ακολουθήσουν οι περισσότεροι ανταγωνιστές του. Μετά από 35 χρόνια στη Formula 1 και περισσότερες από 200 νίκες αυτοκινήτων σχεδίασής του, ο Newey βρίσκεται στο απόγειο της θεαματικής καριέρας του.

Η ανακοίνωση των τελικών νικητών της 20ης διοργάνωσης του World Car of the Year και όλων των κατηγοριών θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις 27 Μαρτίου.

Προηγούμενο άρθροΟ Michael Lohscheller νέος Πρόεδρος της VDIK
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Euro NCAP – HORIBA MIRA