Συνεργασία Euro NCAP - HORIBA MIRA

Το Euro NCAP ανακοίνωσε την επέκταση της εργαστηριακής διαπίστευσης της HORIBA MIRA, για διεξαγωγή επίσημων δοκιμών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Το γνωστό εργαστήριο δοκιμών του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται ήδη από το 2012 με το Euro NCAP για δοκιμές παθητικής ασφάλειας και βοηθά το Euro NCAP στην ανάπτυξη των νέων πρωτοκόλλων δοκιμών για το επερχόμενο πρόγραμμα Safer Trucks.

Το Euro NCAP αναγνωρίζει την ζέση της HORIBA MIRA στην εκτέλεση δοκιμών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της ASSURED CAV. Αυτές οι εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων διαθέτουν πολλά περιβάλλοντα δοκιμών υπό πραγματικές και εικονικές συνθήκες που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή ελεγχόμενων και επαναλαμβανόμενων δοκιμών υποβοηθούμενης, αυτοματοποιημένης και συνδεδεμένης οδήγησης.

«Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω την HORIBA MIRA στο αξιόπιστο δίκτυο εργαστηρίων αξιολόγησης ασφαλείας του Euro NCAP στην Ευρώπη. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη δέσμευση της HORIBA MIRA να υποστηρίξει το πρόγραμμα ασφαλείας του Euro NCAP, αλλά και από την επιθυμία της να συμμετάσχει στην προσπάθειά μας επίτευξης των στόχων Vision Zero. «Πρόκειται για σπουδαία νέα για εμάς, για τους καταναλωτές και για την αυτοκινητοβιομηχανία του ΗΒ», δήλωσε ο Δρ. Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP.

«Διεξάγουμε προκαταρκτικές δοκιμές ενεργητικής ασφάλειας για πολλά χρόνια και η ομάδα μας διαθέτει κίνητρο και πάθος για προώθηση της ασφάλειας στους ευρωπαϊκούς δρόμους και πέραν αυτών και συμμετοχή στην συλλογική προσπάθεια επίτευξης του Vision Zero. Το Euro NCAP δημιουργεί ασφαλέστερους δρόμους για όλους. Πιστεύουμε πως για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και να προκύψουν καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να υπάρξει ανθρωποκεντρική προσέγγιση», δήλωσε ο Graeme Stewart, Chief Technical Officer της HORIBA MIRA.

Προηγούμενο άρθροWorld Car of the Year 2024, οι τελικοί φιναλίστ
Επόμενο άρθροEinride: Οι ληγμένες μπαταρίες EV αποκτούν νέα ζωή