Από αριστερά, Uwe Hochgeschurtz, Chief Operating Officer Διευρυμένης Ευρώπης της Stellantis, Miel Horsten, Chief Operating Officer της Ayvens και Cyrille Moreau, Corporate Sales Director Διευρυμένης Ευρώπης της Stellantis

Η Ayvens κατέληξε σε συμφωνία πλαισίου με την Stellantis για αγορά έως και 500.000 οχημάτων, καθιστώντας τη βιώσιμη κινητικότητα εύκολη επιλογή για όλους.

Η παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία βιώσιμης κινητικότητας Ayvens και η Stellantis, από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, κατέληξαν σε συμφωνία πολλών δισ. ευρώ που προτρέπει τις θυγατρικές της Ayvens να αγοράσουν έως και 500.000 οχήματα για τον ευρωπαϊκό στόλο μακροχρόνιας μίσθωσης την επόμενη τριετία. Οι πρώτες σημαντικές παραδόσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024 και να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Ayvens ιδρύθηκε τον Μάιο του 2023, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της LeasePlan από την ALD Automotive. Είναι κορυφαία εταιρεία leasing αυτοκινήτων πολλαπλών μαρκών και αξιοποιεί το μέγεθος και τις δυνατότητές της για να υποστηρίξει την ευρεία πελατειακή της βάση εταιρειών, ΜΜΕ και ιδιωτών.

Η Ayvens και οι πελάτες της θα έχουν στην διάθεσή τους μια ελκυστική επιλογή οχημάτων των βραβευμένων μαρκών της Stellantis, όπως Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot και Vauxhall. Οι διαθέσιμες μάρκες μπορεί να διευρυνθούν στο μέλλον και να καλύψουν το σύνολο του χαρτοφυλακίου της Stellantis. Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι και η ενσωμάτωση της καινοτόμου γκάμας βιώσιμων οχημάτων της Stellantis προς υποστήριξη της στρατηγικής πολλαπλών μαρκών της Ayvens.

Οι παραδόσεις στην Ayvens θα περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες οχημάτων, από αυτοκίνητα πόλης έως SUV και βαν (συμπεριλαμβανομένων 7θέσιων και 9θέσιων), εξοπλισμένα με το πλέον πρόσφατο λογισμικό,  σύστημα infotainment και τεχνολογία συνδεσιμότητας.

Οι όγκοι των παραγγελιών, οι συνθέσεις και οι ημερομηνίες παράδοσης, πέραν αυτών που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2024, θα συμφωνηθούν περαιτέρω μεταξύ των δύο εταιρειών, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του στόλου και τη ζήτηση.

Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω την νέα πρωτοποριακή συμφωνία με την Ayvens, η οποία θα βοηθήσει την σταδιακή μετάβαση της πελατειακής βάσης της Ayvens σε πιο βιώσιμες επιλογές κινητικότητας. Με τις καταξιωμένες και ηλεκτροκίνητες μάρκες μας προσφέρουμε οχήματα για κάθε ανάγκη, προϋπολογισμό και τρόπο ζωής. Αυτή η συνεργασία δίνει τη δυνατότητα στους υπάρχοντες και τους μελλοντικούς πελάτες της Stellantis να βιώσουν τις τελευταίες καινοτομίες μας από πρώτο χέρι, από την προηγμένη κίνηση έως την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και την απαράμιλλη άνεση. Οι πελάτες θα βιώσουν την απόλυτη δοκιμή οδήγησης, στην πορεία για ένα μέλλον χωρίς άνθρακα».

Ο Tim Albertsen, CEO της Ayvens, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς για την συμφωνία με την Stellantis, στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε ποιοτικά οχήματα πολλαπλών μαρκών στους πελάτες μας, που θα τους βοηθήσουν σταδιακά σε πιο βιώσιμες εκπομπές ρύπων μέσω της καλύτερης στην κατηγορία της γκάμας προϊόντων και ποιότητας υπηρεσιών. Αυτή η εμπορική συνεργασία θα επιτρέψει την στενή συνεργασία με την Stellantis για διασφάλιση ανταγωνιστικότερων τιμών για τους πελάτες μας και καταδεικνύει την ικανότητά μας αξιοποίησης του νέου μεγέθους μας και της αγοραστικής μας ισχύος, προς επίτευξη καλύτερης αξίας και συνεργειών για τους μετόχους μας. Ο κλάδος της κινητικότητας συνιστά αγορά υψηλής ανάπτυξης και στηρίζεται στην μεταστροφή των πελατών από την ιδιοκτησία στη χρήση, τις απαιτήσεις τους για λύσεις full-service leasing, την ανάγκη τους για σαφήνεια κόστους και την δέσμευσή τους για απαλλαγή από τον άνθρακα. Διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αποτελεσματικού και ισχυρού οικοσυστήματος με τους συνεργάτες μας, προκειμένου να προσφέρουμε την καλύτερη αξία και οφέλη στους πελάτες μας κατά την μετάβασή τους στη βιώσιμη κινητικότητα. Στόχος μας είναι να ηγηθούμε αυτής της μετάβασης και να διαμορφώσουμε το μέλλον του κλάδου μας, ως κορυφαία παγκόσμια εταιρεία βιώσιμης κινητικότητας».

Αμφότερες οι εταιρείες επιδιώκουν να καταστήσουν την κινητικότητα πιο βιώσιμη. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, η Stellantis επενδύει πάνω από 50 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση την επόμενη δεκαετία και στοχεύει σε πωλήσεις 100% ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων μπαταρίας (BEV) στην Ευρώπη και μείγμα 50% επιβατικών και ελαφρών φορτηγών BEV στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030. Προς επίτευξη αυτών των στόχων, η εταιρεία εξασφαλίζει χωρητικότητα μπαταριών περίπου 400 GWh, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης έξι εργοστασίων παραγωγής μπαταριών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η Stellantis πρόκειται να καταστεί εταιρεία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2038, στο σύνολο των πεδίων, με μονοψήφιο ποσοστό αντιστάθμισης υπόλοιπων εκπομπών.

Με τα οχήματα προηγμένης τεχνολογίας κίνησης της Stellantis, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας, η Ayvens υποστηρίζει το στρατηγικό της σχέδιο PowerUP 2026, για προοδευτική μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα. Με στιβαρό πρόγραμμα EV, η Ayvens βοηθά τους πελάτες στην μετάβασή τους στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας στρατηγική καθοδήγηση, έλεγχο κόστους και διαχείριση αποτυπώματος άνθρακα. Αξιοποιώντας το τεράστιο σύνολο δεδομένων και συνεργατικών εργαλείων, οι ειδικές ομάδες συμβούλων υποστηρίζουν τους πελάτες στη βελτιστοποίηση των πολιτικών αυτοκινήτου, στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας και στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας.

Προηγούμενο άρθροFord Puma, διαφορετικές εκδόσεις πολλαπλοί χαρακτήρες
Επόμενο άρθροΗ νέα παγκόσμια παρουσία της Fiat