Μέσω του έργου Autonomous Ready, η Βαρκελώνη και η ισπανική υπηρεσία που είναι αρμόδια για την οδική ασφάλεια, η DGT, χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής για τους οδηγούς που διατίθεται από την Mobileye, ώστε η πόλη να γίνει ασφαλέστερη.

Έτσι οι στόλοι θα βελτιώσουν την ασφάλειά τους και οι αρχές της Βαρκελώνης θα αποκτήσουν πολύτιμη πληροφόρηση για τα σημεία που είναι πιο επιρρεπή σε ατυχήματα και στα οποία μπορεί να βελτιωθεί η υποδομή.

Το έργο περιλαμβάνει τον εξοπλισμό των οχημάτων στόλου με το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης της Mobileye και την τεχνολογία χαρτογράφησης για την παθητική επιθεώρηση των οδών της Βαρκελώνης. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται στο σύννεφο (cloud) για ανάλυση και οι αρμόδιοι θα μπορούν στη συνέχεια αξιοποιώντας τις πληροφορίες να βελτιώσουν την υποδομή της πόλης και να κάνουν τους δρόμους της ασφαλέστερους.

Για το ξεκίνημα, 400 οχήματα από 12 τοπικούς στόλους στη Βαρκελώνη έχουν εξοπλιστεί με το Mobileye 8 Connect™, το πιο προηγμένο σύστημα ADAS αναβάθμισης της Mobileye που τροφοδοτείται από το EyeQ®4. Τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με Mobileye διασχίζουν συλλογικά 45.000 χιλιόμετρα  καθημερινά, αποστέλλοντας δεδομένα στο σύννεφο σχετικά με όλα όσα εντοπίζει η ενσωματωμένη κάμερα.

Οι στόλοι αυτοί προετοιμάζονται επίσης για τους αναμενόμενους κανονισμούς της ΕΕ που επιβάλλουν τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας συστημάτων υποστήριξης οδηγού, που αρχίζει το 2022.

Η Mobileye, με έδρα το Ισραήλ, εξαγοράστηκε με το ποσό των 15 δισ. δολαρίων από τον όμιλο Intel. Η εταιρεία επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη συστημάτων, με σκοπό την ασφάλεια των οδηγών και απώτερο στόχο την εξάλειψη των θανάτων από τροχαία ατυχήματα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Mickey Ayalon, CEE Sales Director της Mobileye, σε πρόσφατη εκδήλωση της Direction Business Network για τις “Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις” τα συστήματα της Mobileye βοηθούν τους οδηγούς, προωθούν την αυτόνομη οδήγηση, ενώ συγχρόνως προσφέρουν υπηρεσίες δεδομένων. Οι δυνατότητες εφαρμογής του Mobileye 8 Connect δίνουν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων”.

Προηγούμενο άρθροΥψηλών προδιαγραφών η νέα Mercedes-Benz GLE Coupé
Επόμενο άρθροΑύξηση στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Ελλάδα