Αύξηση συνεχίζει να καταγράφεται στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα πρωτογενή της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου, Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), η αύξηση αυτή έφτασε το 8,3%.

Αύξηση είχαμε και στις λοιπές κατηγορίες οχημάτων. Συγκεκριμένα, στα καινούργια φορτηγά 16,8%, στα καινούργια λεωφορεία 50% και στα κανούργια δίκυκλα (μεγαλύτερα των 50 cc) 16,4%.

Την ίδια περίπου εικόνα εμφάνισε και το ενδεκάμηνο του έτους με τα επιβατικά να αυξάνονται κατά 9,6%, τα φορτηγά (ελαφρά και βαρέα) 15,3%, τα λεωφορεία, 60,2% και τα δίκυκλα (14,7%), όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα.

Ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Ελλάδα

Η αύξηση στις ταξινομήσεις δεν αφορά σε όλες τις κατηγορίες επιβατικών, αφού όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, τα SUV συνολικά είναι ο μεγάλος χαμένος, δεδομένου ότι μείωσαν το μερίδιό τους κατά 10,6% τον Νοέμβριο και κατά 6% το ενδεκάμηνο. Μικρές μειώσεις εμγφανίζουν επίσης οι κατηγορίες Α και Ε.

Από πλευράς κατανομής ταξινομήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων ανά καύσιμο στη χώρα μας, τα πετρελαιοκίνητα οχήματα μείωσαν το μερίδιό τους στις συνολικές ταξινομήσεις κατά 8,8% τον Νοέμβριο και κατά 5,5% το ενδεκάμηνο. Η εικόνα συνολικά είναι η ακόλουθη:

 

Προηγούμενο άρθροΗ Mobileye βελτιώνει την οδική ασφάλεια στη Βαρκελώνη
Επόμενο άρθροΗ Volkswagen διπλασιάζει στους 24 μήνες το διάστημα για service