PTD Mercedes-Benz GLE Coupé & Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé Hochgurgl 2019

Η νέα GLE Coupé της Mercedes-Benz συνδυάζει το σπορ ύφος και την κομψότητα ενός κουπέ με την τεχνολογία της νέας μεγάλης γκάμας των premium μοντέλων SUV της μάρκας.

Κατά το λανσάρισμα την άνοιξη του 2020, θα διατίθενται αρχικά ισχυροί εξακύλινδροι πετρελαιοκινητήρες τύπου 350 d 4MATIC (μικτή κατανάλωση καυσίμου 7.3-6.9 l / 100 χλμ, μικτές εκπομπές CO2 193-182 g / χλμ) [1] και 400 d 4MATIC (μικτή κατανάλωση καυσίμου 7.4-6.9 l / 100 χλμ, μικτές εκπομπές CO2 195-183 g / χλμ) 1.

Μαζί με τη νέα 4MATIC με ροπή κατά παραγγελία και μεταξόνιο κατά 60 mm βραχύτερο από του SUV GLE, υπόσχονται μια ευχάριστη εμπειρία οδήγησης. Τη GLE 350 de 4MATIC Coupé (σταθμισμένη κατανάλωση καυσίμου 1,3-1,1 l / 100 χλμ, σταθμισμένες εκπομπές CO2 34-30 g / χλμ, σταθμισμένη κατανάλωση ρεύματος 28,7-25,9 kWh / 100 χλμ) [2] ως plug-in υβριδικό θα εμπλουτίσει τη γκάμα με μια έκδοση ικανή να καλύψει μέχρι 106 χλμ με μηδενικές εκπομπές. Συγχρόνως, η Mercedes-AMG λανσάρει τη GLE 53 4MATIC + Coupé (μικτή κατανάλωση καυσίμου: 9,3 l / 100 χλμ, μικτές εκπομπές CO2: 212 g / χλμ) 1.

Mercedes-Benz GLE 350 de 4MATIC Coupé cavansite blue metallic, Nappa leather – magma gray / black

Η νέα GLE Coupé είναι ένα ακόμα παράδειγμα του στόχου της Mercedes-Benz για την στοχευμένη ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών στην κατηγορία premium SUV. Από μια σχετικά μικρή εμπορική παρουσία, η κατηγορία SUV, δηλαδή τα coupé SUV, εξελίχθηκε πολύ σύντομα σε μια ιδιαίτερη τάση. Με την ανανέωση της οικογένειας των premium SUV, η Mercedes-Benz θέτει επίσης τη GLE Coupé σε νέα τεχνική βάση.

“Η GLE Coupé συνδυάζει την εντυπωσιακή ισχύ ενός οχήματος εκτός δρόμου με την αισθητικά ελκυστική σπορ μορφή και την κομψότητα ενός κουπέ”, λέει ο Gorden Wagener, Chief Design Officer της Daimler AG. “Το αισθησιακό, διακριτικό στυλ σχεδιασμού σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αναλογίες δημιουργεί μια μοναδική σχεδιαστική πρόταση”.

Όπως η GLE και η GLS, η GLE Coupé, ως μέλος της μεγάλης οικογένειας premium SUV, κατασκευάζεται στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα. Συνολικά η Mercedes-Benz προσφέρει οκτώ μοντέλα SUV: τα GLA, GLC, GLC Coupé, G-Class και τη νέα GLB. Αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο των πωλήσεων, τα SUV αποτελούν σημαντικό πυλώνα του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Mercedes-Benz και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της μάρκας. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως επέλεξαν ένα SUV της Mercedes-Benz.

Τα κύρια σημεία:

  • Δυναμική εξωτερική σχεδίαση με στυλ αισθησιακής καθαρότητας

Η σύγχρονη πολυτέλεια, η κομψότητα και η σπορ εμφάνιση ενός κουπέ και η στιβαρότητα ενός SUV: αυτό είναι το σχεδιαστικό μήνυμα του νέου GLE Coupé. Οι επιμηκυμένες αναλογίες του με τις βραχείες προεξοχές και τους μεγάλους τροχούς και τη δυναμική του καμπίνα με τη μεγάλα πλευρικά παράθυρα αποπνέουν υψηλή αξία και αποκλειστικότητα.

  • Σημαντικά χαμηλότερος συντελεστής οπισθέλκουσας

Πλήθος λεπτομερειών μειώνει το συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, έως Cd = 0,32, με την αντίστοιχη διαμόρφωση. Ιδιαίτερα, οι πηγές θορύβου αέρα επίσης εξαλείφθηκαν.

  • Το όχημα που προσφέρει την πιο ενεργή οδηγική εμπειρία μεταξύ των μεγάλων SUV της Mercedes-Benz

Σε σύγκριση με τη GLE, το μεταξόνιο είναι 60 χιλιοστά βραχύτερο και η ακτίνα περιστροφής είναι πιο άμεση. Οι τρεις εκδόσεις ανάρτησης (χαλύβδινη ανάρτηση, πνευματική ανάρτηση AIRMATIC και ενεργή ανάρτηση E-ACTIVE BODY CONTROL βάσει 48 V) έχουν εν μέρει μια ρύθμιση τύπου coupé.

  • Άνετοι χώροι 

Σημαντικά πρόσθετα εκατοστά χώρου για τους επιβάτες σε σχέση με το προηγούμενο και ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών στην κατηγορία με χωρητικότητα φορτίου έως 1790 λίτρα και μήκος φόρτωσης σχεδόν δύο μέτρα καθιστούν το GLE Coupé ευρύχωρο και ευέλικτο.

Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé; selenite gray metallic / Two-tone AMG Exclusive nappa – true brown / black
  • Σύγχρονη πολυτέλεια

Το στυλ καθορίζεται από την τελευταία γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με διαισθητική λειτουργία και εξαιρετικά γραφικά εικόνας υψηλής ποιότητας, εκλεκτά υλικά και υψηλής ποιότητας κατασκευή. Το χειριστήριο ελέγχου άνεσης ENERGIZING επιτρέπει την διασυνδεδεμένη χρήση πολλών συστημάτων άνεσης για μεμονωμένα προγράμματα ευεξίας.

  • Πετρελαιοκινητήρες τελευταίας γενιάς

Οι ισχυροί πετρελαιοκινητήρες τελευταίας γενιάς είναι αναβαθμισμένοι, ισχυροί και αθόρυβοι, αποδοτικοί και χαμηλών εκπομπών.

  • Το υβριδικό plug-in τρίτης γενιάς καλύπτει χωρίς εκπομπές μέχρι και 100 χλμ

Με 100 kW ηλεκτρική ισχύ, η νέα GLE Coupé μετατρέπεται σε ηλεκτρικό μικρής εμβέλειας και κινείται ιδιαίτερα δυναμικά, αποδοτικά και άνετα για μεγάλες αποστάσεις.

  • Πλήρως μεταβλητό κιβώτιο ταχυτήτων με ροπή κατ ‘απαίτηση ως στάνταρ

Διασκεδαστική οδήγηση σε δρόμους με στροφές, πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες και υψηλό επίπεδο ασφαλείας σε όλες τις καταστάσεις οδήγησης χάρη στη μετάδοση της μεταβλητής ροπής μεταξύ εμπρόσθιου και οπίσθιου άξονα.

  • Τελευταία γενιά συστημάτων υποστήριξης οδήγησης και εκτεταμένων λειτουργιών PRE-SAFE®

Συνεργαζόμενα βοηθητικά συστήματα με πλήθος λειτουργιών Ευφυούς Οδήγησης διευκολύνουν τον οδηγό σε πολλές περιπτώσεις, το PRE-SAFE® αυξάνει την προστασία σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό καταστάσεων επικείμενων ατυχημάτων. Αυτό καθιστά την οδήγηση της νέας GLE Coupé μια ιδιαίτερα άνετη και ασφαλή εμπειρία.

 

Προηγούμενο άρθροΠιο όμορφη και αποδοτική η νέα Jaguar F-TYPE
Επόμενο άρθροΗ Mobileye βελτιώνει την οδική ασφάλεια στη Βαρκελώνη