Mitsubishi D:X Concept

Η Mitsubishi Motors Corporation ανακοίνωσε την επένδυσή της στην Ampere, την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων και λογισμικού του Renault Group.

Για τη Mitsubishi, η επένδυση αποτελεί εξέλιξη του μεσοπρόθεσμου σχεδίου διαχείρισης που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2023, με το οποίο η εταιρεία δεσμεύτηκε για ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και ενίσχυση της συνεργασίας με τα μέλη της Συμμαχίας (Renault-Nissan-Mitsubishi), προς επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης. Το ύψος της επένδυσης στην Ampere θα φτάσει στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Mitsubishi στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της τεχνολογίας EV και στην επέκταση της γκάμας. Ως πρώτο βήμα της συνεργασίας, η Ampere θα κατασκευάσει EV για την ευρωπαϊκή αγορά.

Παράλληλα, η Mitsubishi επιβεβαίωσε πως θα αποσυρθεί πλήρως από την Κίνα μέχρι το τέλος του έτος, καθώς οι πωλήσεις συνέχισαν να πέφτουν εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η εταιρεία τερμάτισε την παραγωγή της στην κοινοπραξία της με την Guangzhou Automobile Group στην επαρχία Χουνάν τον περασμένο Μάρτιο και θα σταματήσει τις πωλήσεις της μόλις εξαντληθεί το υπάρχον απόθεμα οχημάτων της.

Η Mitsubishi παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το ηλεκτρικό crossover MPV Mitsubishi D:X Concept στην Japan Mobility Show 2023. Επιπλέον, ένα πρότυπο του καινούργιου pickup Triton3, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις αρχές του 2024, έκανε επίσης το ιαπωνικό ντεμπούτο του.

Concept car

Σχεδιασμένο σαν μια Delica του μέλλοντος, το Mitsubishi D:X Concept είναι ένα ηλεκτρικό crossover MPV πρότυπο αυτοκίνητο που ενσαρκώνει την ιδέα της Mitsubishi Motors εμπνέοντας μια αίσθηση περιπέτειας.

Συνδυάζοντας τον άνετο, ευχάριστο και ευρύχωρο χώρο καμπίνας ενός MPV με την εξαιρετική οδική συμπεριφορά ενός SUV και παρέχοντας την ισχυρή και άνετη οδηγική απόδοση ενός PHEV χωρίς όρια στις δραστηριότητες που μπορεί να αναλάβει, το Mitsubishi D:X Concept υποστηρίζει έναν ενεργό τρόπος ζωής ως αξιόπιστος σύντροφος για διάφορες περιπέτειες, σύμφωνα με την αναοίνωση της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθροH Stellantis στρατηγικός μέτοχος της Leapmotor
Επόμενο άρθροΤο ID.3 ολοκλήρωσε με επιτυχία δοκιμή της ADAC