Sampo Hietanen, CEO της MaaS Global

Ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για την επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης της MaaS Global που μόλις ολοκληρώθηκε. Μιλώντας στο πρόσφατο Fleet Europe Summit, ο CEO της εταιρείας, Sampo Hietanen, ανακοίνωσε μια σημαντική επένδυση από την BP.

H πρωτοπόρος στην κινητικότητα ως υπηρεσία, MaaS Global, με έδρα τη Φινλανδία, ολοκλήρωσε επιτυχώς μια επενδυτική καμπάνια – συγκεντρώνοντας συνολικά 39,5 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, η συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας ανέρχεται στα 53,7 εκατ. ευρώ.

Επιχειρηματικά κεφάλαια

Οι νέοι επενδυτές της εταιρείας είναι οι ακόλουθοι:

  • BP Ventures, θυγατρική εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων της ενεργειακής εταιρείας BP.
  • Mitsui Fudosan, ιαπωνική εταιρεία ακινήτων.
  • Mitsubishi Corporation, ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και
  • NordicNinja, ιαπωνική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που ειδικεύεται σε σκανδιναβικές εταιρείες.

Η MaaS Global είναι γνωστή κυρίως για την εφαρμογή Whim, η οποία προσφέρει συνδρομές (και λύσεις πληρωμής καθ΄οδόν – pay-as-you-go) για πολυτροπικές αστικές μεταφορές.

Έξι εκατομμύρια μετακινήσεις

Η Whim λανσαρίστηκε στο Ελσίνκι το 2017 και έκτοτε επεκτάθηκε στο Μπέρμιγχαμ, στην Αμβέρσα και στη Βιέννη. Από τότε που ξεκίνησε η Whim υποστήριξε περισσότερες από έξι εκατομμύρια μετακινήσεις.

Τα τρέχοντα σχέδια αφορούν την επέκταση της υπηρεσίας και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις το 2020, καθώς και στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.

Δεκαπλάσια αύξηση

“Αυτές οι νέες επενδύσεις μας παρέχουν τα μέσα που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε και να επεκταθούμε σε νέες αγορές”, δήλωσε ο Sampo Hietanen, ιδρυτής της MaaS Global το 2015.

Η αξία της συνολικής αγοράς Κινητικότητας ως Υπηρεσία (MaaS) αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον δεκαπλάσια κατά την επόμενη δεκαετία, από 6,2 δισ. ευρώ το 2020, σε 97 δισ. ευρώ έως το 2030.

Προηγούμενο άρθροElon Musk: Το επόμενο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία
Επόμενο άρθροAiways: η πρώτη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία EV στην Ευρώπη