Όπως δήλωσε ο κ. Musk, η Tesla θα κατασκευάσει κοντά στο Βερολίνο το επόμενο εργοστάσιό της. Ο CEO της Tesla πρόσθεσε ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, με βάση την Καλιφόρνια, θα δημιουργήσει επίσης ένα Κέντρο Μηχανικής & Σχεδιασμού.

Και οι δύο αυτές μονάδες, όπου η Tesla σκοπεύει να κατασκευάσει τα Model 3 και Model Y crossovers, καθώς και μπαταρίες, από το 2021, θα δημιουργηθούν κοντά στο νέο αεροδρόμιο Βραδεμβούργο, του Βερολίνου, νότια της πόλης και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2020.

Φωτογραφία: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Ο κ. Musk έκανε την ανακοίνωση αυτή παραλαμβάνοντας βραβείο για το Tesla Model 3 στα “Golden Steering Wheel Awards” των Bild, Sonntag και Auto Bild στο Βερολίνο. Η ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη διότι τον Ιούνιο είχε αποκαλέσει τη Γερμανία φαβορί της εγκατάστασης του πρώτου εργοστασίου της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η επιλογή της Tesla για τη Γερμανία είναι απογοητευτική για το Ηνωμένο Βασίλειο – ο Elon Musk ανέφερε πως το Brexit ήταν ένας παράγοντας κατά της απόφασης δημιουργίας βρετανικού εργοστασίου – και μια άμεση πρόκληση για τις γερμανικές μάρκες αυτοκινήτων. Η γερμανική κυβέρνηση και η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας καταβάλουν σημαντική προσπάθεια και χρήματα για να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα. Μόνο την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ ανακοίνωσε αύξηση των επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων – που θα καταβληθούν από κοινού από την κυβέρνηση και τον κλάδο.

Αναμφισβήτητα το πιο πρωτοποριακό και iconic brand στον αναδυόμενο αμιγώς ηλεκτρικό τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Tesla, δεν έχει ακόμη αποκομίσει κέρδη. Παρόλο που αναμένεται η κατάσταση να αναστραφεί σύντομα, οι επενδύσεις που απαιτούνται για νέα προϊόντα (συμπεριλαμβανομένου ενός pickup) και εργοστάσια (συμπεριλαμβανομένου αυτού της Γερμανίας) ενδέχεται να πιέσουν την κερδοφορία πολύ περισσότερο στο μέλλον.

Τα οχήματα και οι τεχνολογίες που αναδείχθηκαν στα βραβεία “για το χρυσό τιμόνι” ανά κατηγορία, ήταν:
Μικρό: Audi A 1 Sportback
Συμπαγές: BMW Σειρά 1
Μεσαίου μεγέθους: Tesla Model 3 (eCar)
Μικρό SUV: Mazda CX-30
SUV μεσαίου μεγέθους: Jaguar I-Pace (eCar)
Μεγάλο SUV: Audi e-tron (eCar)
Σπορ αυτοκίνητο: Toyota Supra
Το πιο ελκυστικό αυτοκίνητο: BMW Σειρά 8
Το καλύτερο αυτοκίνητο κάτω από 25.000 ευρώ: Skoda Kamiq
Το καλύτερο αυτοκίνητο κάτω από 35.000 ευρώ: Kia XCeed
Καλύτερη καινοτομία: ελαστικά Michelin χωρίς αέρα

 

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσίασε η Mercedes-Benz Hellas στην Αυτοκίνηση 2019
Επόμενο άρθροΗ MaaS Global συγκέντρωσε χρηματοδότηση 29,5 εκατ. ευρώ