Η Louise Kingham OBE θα αντικαταστήσει τον Peter Mather ως επικεφαλής Ηνωμένου Βασιλείου της bp και ανώτερη αντιπρόεδρος Ευρώπης.

Η bp ανακοίνωσε πως ο Peter Mather, επικεφαλής ΗΒ και ανώτερος αντιπρόεδρος Ευρώπης, αποχωρεί από την εταιρεία στο τέλος του έτους.

Ο Peter Mather είναι επικεφαλής ΗΒ και περιφερειακός πρόεδρος Ευρώπης από το 2010 και πρόσφατα καθιέρωσε την νέα οργάνωση λύσεων της bp για περιοχές και πόλεις σε ολόκληρο το ΗΒ και την ηπειρωτική Ευρώπη. Έχει σημειώσει μια διακεκριμένη καριέρα σχεδόν 40 ετών στη διύλιση και προμήθεια φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, το εμπόριο, την ναυτιλία και διευθυντικούς εμπορικούς ρόλους σε πολλές χώρες.

Αποχωρώντας από την bp, ο Peter Mather θα συνεχίσει τον μη εκτελεστικό του ρόλο ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της BP Europe.

Ο William Lin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος περιοχών, πόλεων και λύσεων, δήλωσε: “Είμαστε απείρως ευγνώμονες για την ακλόνητη δέσμευση του Peter στην bp κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Δεν θα μας λείψουν μόνον οι σωστές συμβουλές του αλλά και η ικανότητά του εκπροσώπησης της εταιρείας και επιδέξιας διαχείρισης ενός ευρέος συνόλου σχέσεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη”.

“Είμαστε πολύ τυχεροί που διαθέτουμε μία τόσο άξια διάδοχο του Peter σε αυτήν την σημαντική θέση. Η εμπειρία της Louise στη δημόσια πολιτική, τη διαχείριση θεμάτων και τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων μερών, αλλά και η εξαιρετική της δικτύωση, την καθιστά ιδανική να υποστηρίξει την προώθηση του προγράμματος μετασχηματισμού της bp”.

Η Louise Kingham OBE, CEO του Ινστιτούτου Ενέργειας για πάνω από 20 χρόνια, θα ενταχθεί στην bp τον Μάιο. Θα αναφέρεται στον William Lin και θα προσκομίσει πλήθος γνώσεων και εμπειριών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων του κλάδου ενέργειας.

Η Louise Kingham δήλωσε: “Πρόκειται για μια κρίσιμη καμπή του κλάδου ενέργειας και είμαι ενθουσιασμένη που εντάσσομαι σε μια προοδευτική εταιρεία με επιδίωξη μηδενικών εκπομπών. Είμαι ενθουσιασμένη που εκπροσωπώ τις δραστηριότητες της bp και συνεργάζομαι με ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια προσπάθεια παροχής καινοτόμων ενεργειακών λύσεων απανθρακοποίησης μεγάλης κλίμακας”.

 

Προηγούμενο άρθροΗ British Gas παρήγγειλε 2.000 ηλεκτρικά Vivaro-e van
Επόμενο άρθροΝέος πρόεδρος και CEO στην Toyota Motor Europe