Matt Harrison

Ο Matt Harrison αναλαμβάνει Πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe και CEO Europe Region της Toyota Motor Corporation, διαδεχόμενος τον Δρ Johan van Zyl.

Dr. Johan van Zyl

Η Toyota Motor Europe (TME) ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος και CEO, Δρ Johan van Zyl, ο οποίος είναι επίσης CEO Europe Region της Toyota Motor Corporation (TMC), θα αποσυρθεί από αυτά τα καθήκοντα από την 1η Απριλίου 2021. Ο Δρ van Zyl, υπήκοος Νοτίου Αφρικής, ηγείται της TME και της περιφέρειας  της Ευρώπης από τον Απρίλιο του 2015. Προηγουμένως, διηύθυνε την Toyota South Africa Motors (Pty) Ltd. και παρέμεινε Πρόεδρός της μετά τη μετακίνησή του στις Βρυξέλλες το 2015, θέση που θα διατηρήσει και μετά την 1η Απριλίου.

Ο Matt Harrison, σημερινός Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, αναλαμβάνει Πρόεδρος και CEO της TME, και CEO Europe Region της TMC. Υπήκοος Βρετανίας, ο Matt Harrison εντάχθηκε στην Toyota Great Britain το 2000 και κάλυψε διάφορες εκτελεστικές θέσεις στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και του Διευθυντή της Lexus Europe από το 2008, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Toyota Great Britain από το 2013, του Αντιπροέδρου Πωλήσεων και Μάρκετινγκ (2015) και του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου (2019) της ΤΜΕ.

Οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Toyota έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν τα τελευταία έξι χρόνια, παρέχοντας στιβαρά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Οι πωλήσεις της TME – με επικεφαλής τον Matt Harrison (συμπεριλαμβανομένων των Toyota και Lexus), ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο το 2019 για πρώτη φορά εντός 10ετίας και ξεπέρασαν το 6% του μεριδίου αγοράς το 2020, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης εσόδων από πωλήσεις και του συνδυασμού ενίσχυσης κέρδους και μείωσης εκπομπών CAFE.

Υπό τη στρατηγική και επιχειρησιακή ηγεσία του Δρ. Van Zyl, η TME επεξέτεινε τη γκάμα Υβριδικών, πρωτοπορώντας στις ευρωπαϊκές εκπομπές CO2 και ενίσχυσε την εντοπιότητα με αύξηση παραγωγής και προϊόντων στη Ρωσία, την Πολωνία, την Τουρκία και τη Γαλλία, με επιπλέον επενδύσεις σε νέες πλατφόρμες οχημάτων (Toyota New Global Architecture) στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες εγκαταστάσεις και μεταβίβαση της κυριότητας του εργοστασίου Kolin της Τσεχίας, κοινοπραξίας PSA Peugeot Citroën, στην αποκλειστική ιδιοκτησία της Toyota τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό επιτεύχθηκε με παράλληλη αποδοτικότητα.

Ο Matt Harrison θα ηγηθεί πλέον της συνέχισης μετασχηματισμού της Toyota στην Ευρώπη από αυτοκινητοβιομηχανία σε εταιρεία κινητικότητας – εστιάζοντας στην επίτευξη του επιχειρησιακού σχεδίου της TME για 1,4 εκατομμύρια πωλήσεις έως το 2025, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας 10 νέων ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV), τουλάχιστον πέντε υβριδικών plug-in (PHEV), τη συνέχεια της επέκτασης πωλήσεων υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (HEV) και της διαφοροποίησης σε υπηρεσίες κινητικότητας με τη μάρκα KINTO.

«Αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο είναι η πολύ δυνατή ομάδα που διαθέτουμε στην Ευρώπη. Με τόσο άξιους ανθρώπους σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό οργανισμό Toyota, με τόσο ταλέντο και πάθος, δεν θα υπάρξει καμία αναστάτωση στον μετασχηματισμό που ξεκινήσαμε και δεν έχω καμία αμφιβολία πως η Toyota θα τα πάει πολύ καλά υπό την ηγεσία του Matt » δήλωσε ο Δρ Johan van Zyl, COO της Toyota Motor Corporation και Πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe

Προηγούμενο άρθροΗ Louise Kingham OBE επικεφαλής ΗΒ της bp
Επόμενο άρθροBMW Group: Κατασκευάζει EV με υδροηλεκτρική ενέργεια